Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Ο Πούτιν ζήτησε από τον Τσίπρα περισσότερη αλλά και αποτελεσματική συνεργασία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λίγες ημέρες μετά από τη συνάντηση
που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. Με τον γείτονα συζήτησε για δουλειές δισεκατομμυρίων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η πώληση συστημάτων S-400. Με την Ελλάδα πάλι μίλησε για πολλά θέματα τα οποία παραμένουν σε αναμονή.

Στη δήλωσή του ο Πούτιν είπε,σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται στην επίσημη ιστοσελίδα της ρωσικής προεδρίας:

“Είμαι πολύ ευτυχής που σας βλέπω και πάλι. Όλοι θυμόμαστε τη θερμή σας φιλοξενία κατά την επίσκεψή μου στην Αθήνα.

Η κατάσταση δεν έχει αλλάξει σημαντικά από τότε, αλλά υπάρχουν ορισμένες θετικές εξελίξεις. Πρόκειται για τον όγκο του εμπορικού κύκλου εργασιών, ο οποίος αυξήθηκε κατά περισσότερο από 4% σε σχέση με πέρυσι και κατά 80% κατά τους πρώτους δύο μήνες του τρέχοντος έτους.

Συνολικά, ο εμπορικός μας κύκλος εργασιών με την ΕΕ αυξήθηκε κατά 43%. Η τρέχουσα ατζέντα μας περιλαμβάνει πολλά ελπιδοφόρα διμερή σχέδια, τα οποία, δυστυχώς, βρίσκονται σε αναμονή, αλλά κατά τη γνώμη μου παρουσιάζουν θετικά σημάδια για μελλοντική ανάπτυξη.

Χαίρομαι πραγματικά που έχω την ευκαιρία να συναντηθώ μαζί σας εδώ στο Πεκίνο κατά τη διάρκεια αυτού του μεγάλου διεθνούς συνεδρίου και να μπορέσω να συζητήσω όλα τα διμερή ζητήματά  μαζί με ορισμένα προβλήματα της διεθνούς  ατζέντας”.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε την ενίσχυση των ελληνο-ρωσικών σχέσεων στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, του τουρισμού κ.α. Τα τελευταία χρόνια -σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας- διαπιστώνεται σημαντική αύξηση των εμπορικών συναλλαγών και του αριθμού τουριστών από τη Ρωσία προς την Ελλάδα. Οι δύο κυβερνήσεις συνεργάζονται πολύ στενά για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς. Για τον σκοπό αυτό, Ελλάδα και Ρωσία θα προετοιμάσουν τη νέα Σύνοδο Μικτής Διϋπουργικής Επιτροπής.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις