Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Σέρβοι επίλεκτοι αλεξιπτωτιστές εκπαιδεύονται μυστικά στη Ρωσία σε νέες μεθόδους αεροποβατικού αγώνα

– Πλησιάζει η μεγάλη ώρα (Αποκλειστικό βίντεο)

Μονάδα ελίτ Σέρβων αλεξιπτωτιστών «φιλοξενείται» εδώ και μεγάλο διάστημα σε ρωσική στρατιωτική βάση  όπου εκπαιδεύεται κάτω από απόρρητες συνθήκες σε τακτικές μάχης και στην χρήση νέου τύπου αλεξιπτώτου.
(Αποκλειστικό βίντεο)
Τα μέλη του Ειδικού Σώματος (ΕΤΑ) του Στρατού της Σερβίας διαμένουν στη Ρωσία για εκπαίδευση στη χρήση  σύγχρονου τύπου  αλεξιπτώτου τύπου «Arbalet 2», ενώ εκπαιδεύονται σε νέες μεθόδους αεροποβατικού αγώνα .
Οι Σέρβοι εκπαιδεύονται  εντατικά από Ρώσους Spetsnaz για ρίψεις και απόρρητες αποστολές  πέφτοντας  από ύψος 1.200 έως 4.000 μέτρα με  ειδικό αλεξίπτωτο σε μικρή έκταση και περιβάλλον με «εμπόδια».
Σέρβοι επίλεκτοι αλεξιπτωτιστές εκπαιδεύονται μυστικά στη Ρωσία σε νέες μεθόδους αεροποβατικού αγώνα – Πλησιάζει η μεγάλη ώρα (Αποκλειστικό βίντεο) - Εικόνα0
Πληροφορίες κάνουν λόγο για την δημιουργία αντίστοιχης  σερβικής μονάδας με την ρωσική ZASLON, που θεωρείται κορυφαία παγκοσμίως, δρώντας αθέατη σε αποστολές υψηλού ρίσκου.
Είναι γνωστό εδώ και μεγάλο διάστημα ότι η νότια περιοχή της Σερβίας «βράζει» λόγω της παρουσίας μεγάλου αριθμού Αλβανών κατοίκων και των δυνάμεων του UCK που ζητούν αυτονομία και έπειτα ένωση με την Αλβανία πυροδοτώντας αντιδράσεις από το Βελιγράδι.
Την έως τώρα μυστική εκπαίδευση που διεξάγεται από επίλεκτα μέλη των ρωσικών αερομεταφερόμενων στρατευμάτων στους Σέρβους  αλεξιπτωτιστές της Σερβίας αλλά και σε εκπαιδευμένα μέλη των ενόπλων δυνάμεων της Λευκορωσίας, επιβεβαίωσε η εφημερίδα «Πολίτικα» επικαλούμενη  πηγές στο Υπουργείο Άμυνας της Σερβίας.
«Τα μέλη του Σερβικού Στρατού και του υπουργείου πραγματοποιούν κοινή εκπαίδευση και ασκήσεις με συναδέλφους από πολλές χώρες εταίρους, προκειμένου να αυξηθεί η επιχειρησιακή και λειτουργική δυνατότητα του Στρατού της Σερβίας», αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Σερβίας…μετά το ντόρο που υπήρξε.
Μόνο που οι Σέρβοι ήταν ενωρίτερα για μεγαλύτερο διάστημα από τους υπόλοιπους.
Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε ότι η εκπαίδευση Σέρβων και Λευκορώσων αλεξιπτωτιστών  διεξήχθη στο 309 Κέντρο ειδικής εκπαίδευσης αλεξιπτωτιστών, σε μέλη των ενόπλων δυνάμεων της Σερβίας και της Λευκορωσίας σε χρονική διάρκεια  25 ημερών .
Τα μέλη των αερομεταφερόμενων στρατευμάτων από τη Ρωσία, τη Λευκορωσία και τη Σερβία θα πραγματοποιήσουν την επικείμενη τριμερή άσκηση «Σλαβική  αδελφότητα 2017», η οποία θα πραγματοποιηθεί από 5 μέχρι 16 Ιουνίου στη Λευκορωσία, κοντά στην πόλη της Βρέστης.
Σέρβοι επίλεκτοι αλεξιπτωτιστές εκπαιδεύονται μυστικά στη Ρωσία σε νέες μεθόδους αεροποβατικού αγώνα – Πλησιάζει η μεγάλη ώρα (Αποκλειστικό βίντεο) - Εικόνα1
Είναι γνωστό στις σερβικές και ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών ότι οι Αλβανοί με την αμέριστη συμπαράσταση των Τούρκων που τους χρηματοδοτούν αφειδώς  ετοιμάζονται να εξεγερθούν σε νότια Σερβία, ΠΓΔΜ, Μαυροβούνιο, και πιθανόν και  Ελλάδα με σκοπό να κάνουν πραγματικότητα το όνειρο της «Μεγάλης Αλβανίας».
Ο αλβανικός τύπος σήμερα ανέφερε ότι η ελληνική αστυνομία χθες ανακάλυψε  δύο μεγάλους σάκους γεμάτους  με φυσίγγια, κοντά στα σύνορα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των αρχών πρόκειται για  1028 σφαίρες διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών,  που χρησιμοποιούνται  από αυτόματα τυφέκια Καλάσνικοφ,και βρέθηκαν από  συνοριοφύλακες  στην Κόνιτσα .
Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία οι δύο τσάντες ήταν κρυμμένες σε ένα παλιό κτίριο στο Σαραντάπορο στην άκρη του ποταμού.
Ο Δήμαρχος της Κόνιτσας, Ανδρέας Παπασπύρου, δήλωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα πρέπει να αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή, σύμφωνα με τον ίδιο, διότι οι παράνομες δραστηριότητες επαναλαμβάνονται όλο και πιο συχνά.
Σε αυτή την άκρη των αλβανικών συνόρων έχουν αυξηθεί δραστηριότητες εμπορίας μαριχουάνας.
Σύμφωνα με ελληνικές πηγές, η αστυνομία θεωρεί ότι τα πυρομαχικά ανήκουν σε ομάδες που οργανώνουν τη μεταφορά των ναρκωτικών.
Δεν πρέπει όμως να μας διαφεύγει ότι το εμπόριο μαριχουάνας  από την Αλβανία χρηματοδοτεί παράνομες οργανώσεις εντός της Αλβανίας αλλά και Ελλάδας , οι οποίες σε χρόνο μηδέν «μεταπηδούν» από τον χώρο της παράνομης εμπορίας ναρκωτικών στον εθνικιστικό χώρο του UCC,  απαιτώντας  ελληνικά εδάφη σε Πρέβεζα και Ιωάννινα .
Ο κίνδυνος δεν είναι μόνο εξ Ανατολών αλλά και εκ ΒΔ ( Σκόπια –Αλβανία) που αποτελούν παραδοσιακούς πόλους αστάθειας και προβλημάτων για ολόκληρη την βαλκανική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις