Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Καταγγελία της τουρκικής προκλητικότητας στον ΟΗΕ από τον Αναστασιάδη

Επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ απέστειλε ο Πρόεδρος της Κύπρου. 

Τετρασέλιδη επιστολή του Νίκου Αναστασιάδη προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ παρέδωσε ο μόνιμος εκπρόσωπος της
Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη, πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου, στην επικεφαλής του γραφείου του ΓΓ.

Όπως μετέδωσε το ΡΙΚ, στην εν λόγω επιστολή γίνεται μια σύντομη αξιολόγηση των όσων έχουν επιτευχθεί στις μέχρι τώρα συνομιλίες, ενώ υπογραμμίζονται οι υπαναχωρήσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς μετά τη Γενεύη.

Επιπλέον, τονίζονται οι παράλογες απαιτήσεις, οι οποίες αλλοιώνουν τον στόχο για βιώσιμη και λειτουργική λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην συμπεριφορά της Τουρκίας και την πρόκληση έντασης, με την έκδοση NAVTEX, την παράνομη διενέργεια σεισμογραφικών ερευνών και άλλες ενέργειες, που στοχεύουν στην παρεμπόδιση της άσκησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου εκφράζει την ετοιμότητα και αποφασιστικότητά του να συνεχίσει με ειλικρινή διάθεση τις διαπραγματεύσεις, για διευθέτηση του Κυπριακού προβλήματος, καθιστά, ωστόσο, σαφές πως θα πρέπει να τηρούνται ορισμένες προϋποθέσεις, πριν από νέα συνάντηση στη Γενεύη, κάτι που, όπως σημειώνει, αναμένεται ότι θα αξιολογήσουν οι δύο ηγέτες στην συνάντησή τους, στις 17 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις