Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

ΜΑΤ και ντομάτες για την "υποδοχή" Τσιρώνη στο Τυμπάκι (φωτο)

"Θερμή" η υποδοχή που επεφύλαξαν αγρότες της Μεσαράς, στον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη, ο οποίος επισκέφθηκε την ΒΙΑΝΑΜΕ (Βιολογική Αναπτυξιακή Μεσαράς).

Αγρότες της περιοχής έριξαν ντομάτες στο δρόμο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει υπογραμμίζοντας ότι ο Υπουργός δεν προσκάλεσε κανέναν επίσημο αγροτικό φορέα της περιοχής, σε συνάντηση, παρά μόνο τους βιοκαλλιεργητές.
Έντονη ήταν η παρουσία της αστυνομίας και ανδρών των ΜΑΤ.
τυμπάκι τσιρώνης
τυμπάκι τσιρώνης, by renas
Σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδησεων του Ράδιο Κρήτη, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φαιστού Γιώργος Ντισπυράκης τόνισε ότι ο Υπουργός πήγε στην περιοχή "κρυφά" και από την "πίσω πόρτα", επιλέγοντας τον επαρχιακό δρόμο του Λαγολιού, για να μην συναντήσει τους αγρότες της περιοχής στην πλατεία του Τυμπακίου. Αναφορικά με τις ντομάτες, είπε ότι τις έριξαν συνάδελφοί του, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη ναύλωση πλοίου ασφαλείας.
Αναφερόμενος στη διαμαρτυρία, ο αναπληρωτής υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ: «Δημιουργήθηκε εκ του μηδενός, ενώ είχαμε προγραμματίσει να πάμε στο εργοστάσιο της ΒΙΑΝΑΜΕ στο Τυμπάκι, με τη βιοκαλλιέργεια, που είναι της αρμοδιότητάς μου και κάνουν μια εξαιρετική δουλειά. Ελάχιστα άτομα δημιούργησαν μια ένταση και διερευνώ αν αυτά τα άτομα είχαν πολιτικά κίνητρα και πολιτική ταυτότητα γιατί αυτό μου καταγγέλλεται...».
 
Παράλληλα διευκρίνισε, ότι άμεσα δέχθηκε την αντιπροσωπεία τους και δεν θα είχε πρόβλημα να τους δεχθεί όλους, όπως είπε, υπενθυμίζοντας πως το πρόγραμμά του ήταν γνωστό πάνω από 25 ημέρες.
 
«Ήρθαν εκεί και δέχθηκα τους εκπροσώπους τους κάνοντας μια καλή κουβέντα» ανέφερε, ενώ πρόσθεσε ότι έδωσε εντολή στον επικεφαλής της διμοιρίας της Αστυνομίας που βρισκόταν στο σημείο, να μην προχωρήσει σε καμιά ενέργεια και να μην τους απωθήσει.
(φωτογραφίες από facebook Φανή Καλαθάκη)
http://www.ekriti.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις