Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Π. Λιαργκόβας (Γρ. Προϋπολογισμού Βουλής): Είμαστε στον πάτο -Ερχονται μέτρα που οδηγούν στην ύφεση

«Πρέπει να μας δώσουν κάτι για το χρέος. Εμείς κάναμε το καθήκον μας. Είναι η σειρά τους. Το μπαλάκι τώρα είναι στην πλευρά των δανειστών».


Αυτό τόνισε ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή Παναγιώτης Λιαργκόβας, μιλώντας στο κανάλι «Ε». Ο κ. Λιαργκόβας είπε επίσης «ότι από την αρχή εμείς λέγαμε ότι ο στόχος για ανάπτυξη 2,7% ήταν πολύ φιλόδοξος στόχος, καθώς το προσεχές διάστημα έρχονται μέτρα που οδηγούν στην ύφεση. Θα είναι η ανάπτυξη κάτι λιγότερο από το 2,7%. Είμαστε στον πάτο. Το θέμα είναι να μην κολλήσουμε στο πάτο και σαν χώρα να βγούμε από αυτόν».

Όσον αφορά τα capital controls, ο κ. Λιαργκόβας είπε ότι «αν εξελιχθούν ομαλά τα πράγματα, ανοίγει ο δρόμος για χαλάρωση των μέτρων των capital controls. Ωστόσο, έχουμε ακόμα βήματα μπροστά μας».

Τέλος, ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού επεσήμανε ότι «τα πλεονάσματα που κατάφερε η κυβέρνηση οφείλονται στην υψηλή υπερφορολόγηση και στη μείωση της φοροδιαφυγής και σε αυτό συνέβαλε η χρήση του πλαστικού χρήματος».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις