Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Τετ α τετ Τσίπρα με Ερντογάν, Πούτιν, Λαγκάρντ και Γκουτέρες στο Πεκίνο

Του Βασίλη Σκουρή
Την τυπική απάντηση της Άγκυρας για την επισημοποίηση της συνάντησης Τσίπρα-Ερντογάν στο Πεκίνο αναμένει σήμερα η
Αθήνα, ενώ ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί στην κινέζικη πρωτεύουσα και με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, την διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τον Γ.Γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Η συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Real.gr, έχει οριστεί για το μεσημέρι της Κυριακής 14 Μαΐου και θα συζητηθούν όλα τα ανοικτά ελληνοτουρκικά θέματα, με επίκεντρο την αποκλιμάκωση της έντασης στην κυπριακή ΑΟΖ και στο Αιγαίο, το προσφυγικό, αλλά και τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που κρατούνται στην Αθήνα.
Η Ελλάδα υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας εφόσον η Άγκυρα τηρεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, ενώ ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη πριν αναχωρήσει για το Πεκίνο.
Ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται και η συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ, καθώς θα συζητηθεί η στάση του ΔΝΤ στο θέμα του ελληνικού χρέους και η συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα ενόψει και του Eurogroup στις 25 Μαΐου στις Βρυξέλλες
Με τον Αντόνιο Γκουτέρες, ο Αλέξης Τσίπρας θα συζητήσει την πορεία του Κυπριακού, το προσφυγικό και την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια, ενώ θα συναντηθεί στην πρωτεύουσα της Κίνας και με τον πρόεδρο της Ελβετίας.

Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις