Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Απίστευτο: Τι ζητούν οι κεμαλικοί από τον Ερντογάν

Και που βλάπτει την Ελλάδα

Έξαλλοι είναι σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης οι Κεμαλικοί και γενικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης με την συνάντηση Ερντογάν-Τσίπρα στο Πεκίνο.
Σε αυτήν την συνάντηση, ο Τούρκος πρόεδρος διαβεβαίωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι η Τουρκία θα σεβαστεί απολύτως την Συνθήκη της Λωζάνης. Αυτή η δήλωση έκανε έξαλλους τους κεμαλικούς, ακραίοι κύκλοι των οποίων διαδίδουν ασύστολα το παραμύθι περί δήθεν στρατιωτικής κατάληψης από την Ελλάδα 18 «τουρκικών νησιών» στο ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η εθνικιστική εφημερίδα  Sozcu, η οποία επικρίνει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το γεγονός ότι δεν έθεσε στην ατζέντα της συνάντησης με τον Έλληνα Πρωθυπουργό το ζήτημα των 18 νησιών του Αιγαίου που έχει «καταλάβει» η Ελλάδα.

Το όλο θέμα είχε αναπαράγει και ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου σε λόγο του στο κοινοβούλιο της χώρας, προσπαθώντας να πείσει τους Τούρκους ότι ο Ερντογάν κάνει αντεθνική πολιτική. Να σημειωθεί ότι το όλο θέμα έχει ξεκινήσει από τον Ουμίτ Γιαλίμ, πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Αμύνης της Τουρκίας, ο οποίος κυκλοφόρησε με κάτι φανταστικούς χάρτες της οθωμανικής περιόδου, πριν δηλαδή από τις συνθήκες, με τους οποίους προσπαθεί να αποδείξει ότι υπάρχουν «τουρκικά νησιά» υπό ελληνική κατοχή στο Αιγαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις