Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ για το πολυνομοσχέδιο: Τα δικά μου οικονομικά είναι στα επίπεδα του μπακάλη - ΒΙΝΤΕΟ

Ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καραγιαννίδης, ο οποίος είναι εισηγητής της Κυβέρνησης για το πολυνομοσχέδιο, παραδέχθηκε ότι δεν γνωρίζει από οικονομικά, αλλά μόνο από
μπακαλίστικα, χωρίς αυτό -όπως είπε- να θεωρηθεί μομφή προς τους μπακάληδες.
«Οι δικές μου γνώσεις στα οικονομικά είναι στα επίπεδα του μπακάλη, δεν καταλαβαίνω πολλά από οικονομικά», είπε χαρακτηριστικά.
Ταυτόχρονα, παραδέχθηκε ότι για κάθε δημοσιονομικό μέτρο που περιλαμβάνει η συμφωνία δεν υπάρχουν ισόποσα αντίμετρα. «Δεν υπάρχει με ακρίβεια ότι για κάθε μέτρο που χάνεται θα υπάρχει και ένα ευρώ που αναπληρώνεται» είπε ο βουλευτής της πλειοψηφίας.

Σύμφωνα με τον κ. Καραγιαννίδη, πρώτη φορά υπάρχουν καταγεγραμμένα σε μια συμφωνία τα ποιοτικά στοιχεία ενός κοινωνικού κράτους, ενώ επίσης για πρώτη φορά καταγράφεται επίσημα η ανάγκη μείωσης του δημόσιου χρέους.
«Μέχρι το 2015 το ΔΝΤ δεν είχε δηλώσει σε έγγραφο την ανάγκη μείωσης του χρέους. Είναι η πρώτη φορά που αυτό καταγράφεται επίσημα, και αυτό επιτεύχθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση μετά από μια σκληρή διαπραγμάτευση» σημείωσε και επανέλαβε οτι αν δεν υπάρξει συμφωνία για το χρέος, δεν θα εφαρμοστούν τα αρνητικά μέτρα, και αν το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει στο πρόγραμμα δεν θα προχωρήσουμε στην εφαρμογή τους.
Ακόμη, ο κ. Καραγιαννίδης υποστήριξε ότι η χώρα είναι υπό επιτροπεία, γιατί ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έφερε το ΔΝΤ και έκτοτε, όπως είπε, δεν μπορεί να βγει στις αγορές και να δανειστεί.
«Είναι η πρώτη φορά που καταφέραμε και βάζουμε σε συμφωνία συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να τηρηθούν και περιλαμβάνουν και θετικά και αρνητικά. Ξέρουμε έτσι εκ των προτέρων τα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνουμε και που μας δίνουν την δυνατότητα να γνωρίζουμε σε ποιο δρόμο θα βαδίσουμε για να αντιστρέψουμε την 7χρονη πορεία των σκληρών μέτρων» επεσήμανε.
Δείτε το βίντεο από το κανάλι της Βουλής:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις