Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Και τρίτο αεροπλανοφόρο στέλνουν οι ΗΠΑ στην Κορέα!

Η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο έχει επιδεινωθεί ραγδαία

τους τελευταίους μήνες από τις διαδοχικές εκτοξεύσεις πυραύλων και τις πυρηνικές δοκιμές που διεξήγαγε η Β. Κορέα. Απαντώντας στις ενέργειες της Πιονγιάνγκ,
οι Ηνωμένες Πολιτείες απέστειλαν πρώτα την ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου USS Carl Vinson στην περιοχή, στην οποία προστέθηκε και το αεροπλανοφόρο USS Ronald Reagan αυτόν τον μήνα.
Οι ΗΠΑ όμως δεν φαίνεται να σταματούν εδώ, καθώς ένα τρίτο αεροπλανοφόρο, το USS Nimitz, θα αναπτυχθεί από την Ουάσινγκτον στον Δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό για να ενισχύσει τα άλλα δυο αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ.
Η ανάπτυξη του USS Nimitz σηματοδοτεί ανησυχητικές εξελίξεις στην περιοχή, αφού είναι η τρίτη ομάδα μάχης αεροπλανοφόρου που θα βρίσκεται αναπτυγμένες στα ύδατα της κορεατικής χερσονήσου.
Τα αμερικανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, είναι πολύ πιθανό να δώσει εντολή προληπτικού πλήγματος κατά της Β. Κορέας λόγω των πολύ έντονων στρατιωτικών δραστηριοτήτων της τελευταίας. Ωστόσο, κορυφαίοι αξιωματούχοι της Β. Κορέας δήλωσαν ότι η χώρα είναι έτοιμη για πυρηνικά πλήγματα σε περίπτωση αμερικανικής επίθεσης.
Η πιο πρόσφατη εκτόξευση βορειοκορεατικού πυραύλου πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαΐου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πύραυλος εδάφους-εδάφους πέταξε για περίπου 500 χιλιόμετρα, προτού πέσει στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.
el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις