Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

Η αληθινή καρμπονάρα

Αληθινή λέγεται η καρμπονάρα που δεν έχει κρέμα γάλακτος. Πολλοί σεφ βουλιάζουν στην κρέμα τις μακαρονάδες τους μόνο όταν είναι αποτυχημένες και δεν τρώγονται!

Υλικά
  • 400 γραμμάρια σπαγγέτι
  • 200 γραμμάρια παρμεζάνα
  • 150 γραμμάρια πανσέτα ποιοτική
  • 4 κρόκοι αυγού
  • 1 αυγό ολόκληρο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  • Σε μια κατσαρόλα βράστε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια
  • Σε ένα τηγάνι ροδίστε την πανσέτα με το ελαιόλαδο
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα αυγά, την παρμεζάνα και το πιπέρι για να πετύχετε μια παχιά κρέμα
  • Οταν βράσουν τα μακαρόνια, σουρώστε τα και κρατήστε ένα ποτηράκι υγρό
  • Ρίξτε τα μακαρόνια στο τηγάνι με την πανσέτα και μισό ποτηράκι υγρό από το βράσιμο
  • Ανακατέψτε, αφήστε τα να αγκαλιαστούν
  • Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά
  • Ρίξτε την κρέμα και ανακατέψτε καλά
  • Σερβίρετε αμέσως, ρίξτε λίγο μαϊντανό και παρμεζάνα από πάνω
Οι Ιταλοί χρησιμοποιούν ένα συγκλονιστικό χοιρινό που λέγεται Guanciale και είναι μάγουλο χοιρινού αποξηραμένο. Κι εσείς, μην πάρετε ψευτο-μπέηκον σε σελοφάν, αγοράστε σε καλό μαγαζί μια αληθινή χοιρινή πανσέτα.
Με αυτό το Guanciale οι Ιταλοί φτιάχνουν πολλά πιάτα, όχι μόνο μακαρόνια:
Αυτό είναι χειροποίητο, σπιτικό Guanciale. Aπαράμιλλη Ιταλία!
Σπαγγέτι, τομάτα, κρεμμύδι, σκόρδο και Guanciale:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις