Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Σε Απόγνωση Χιλιάδες Γυναίκες Που Χάνουν Τις Συντάξεις Χηρείας – Εξαθλίωση Και Για Οικογένειες Ηρώων

Υπάρχουν μερικές κοινωνικές ομάδες που πλήττονται βαριά από τα μέτρα των Μνημονίων και μερικές που ισοπεδώνονται. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι χήρες που πλήττονται από το νόμο που προβλέπει ηλικιακό κριτήριο χορήγησης των συντάξεων χηρείας.
Με συγκεντρώσεις και εκκλήσεις, με αξιοπρέπεια και χωρίς ποτέ να γίνουν ερειστικές, οι Ελληνίδες αυτές που θα μπορούσαν να είναι η μάνα του καθενός μας, προσπαθούν να αποφύγουν την απόλυτη εξαθλίωση καθώς οδηγούνται στη φτώχεια εξαιτίας του άρθρου 12 του ν. 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου) που προβλέπει ότι οι χήρες κάτω των 55 ετών θα λαμβάνουν σύνταξη μόνο για τρία χρόνια.
Σε πρόσφατη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας βρέθηκαν εκατοντάδες γυναίκες που έχασαν τον άντρα τους, ανάμεσά τους πολλές χήρες θανόντων στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, που καλούνται να ζήσουν για χρόνια χωρίς κανένα εισόδημα.
Στην Ελλάδα της κρίσης και της ανεργίας, οι άτυχες αυτές γυναίκες που βίωσαν το χαμό του συζύγου τους και παράλληλα ανήκουν στο 30% των Ελλήνων που δε μπορούν να βρουν εργασία, ξαφνικά κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο, έχοντας, κυριολεκτικά μηδενικό εισόδημα. Πρόκειται για γυναίκες που έχουν μικρά παιδιά, γεγονός που σημαίνει ότι στην Ελλάδα του 2017 η οικογένεια που χτυπήθηκε από τη μοίρα χάνοντας τον πατέρα δέχεται το δεύτερο και τελειωτικό χτύπημα από το κράτος.
Μα το πιο τραγικό είναι ότι πετιούνται στο δρόμο ακόμη και γυναίκες ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους υπηρετώντας την πατρίδα. Νωπό το παράδειγμα του τραγικού θανάτου των στρατιωτικών που επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο που κατέπεσε στην περιοχή του Σαραντοπόρου,  για τις συζύγους των οποίων έπρεπε να υπάρξει ειδική υπόσχεση (θα δούμε αν ισχύσει) ότι κατ’ εξαίρεση δε θα χάσουν τις συντάξεις χηρείας.
Και όλα αυτά  σε ένα κράτος το οποίο πανηγυρίζει και διατυμπανίζει την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 7 δισ. ευρώ από την επιβολή της σκληρότερης φορολογίας και των μεγαλύτερων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις που έχουν λάβει χώρα εν καιρώ ειρήνης στην ελληνική ιστορία.
Πηγή: analitis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις