Τρίτη 23 Μαΐου 2017

«Μη με στέλνετε στα Σκόπια... Θα με γδάρουν ζωντανό»

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΤΕΓΙΑΝ ΒΟΥΚΟΒΙΤΣ, ΣΕΡΒΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ UCK ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ

Ώρες αγωνίας ζει στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου έχει μεταφερθεί από τις φυλακές Διαβάτων, εν όψει της απόφασης για την έκδοσή του, ο Ντέγιαν Bούκοβιτς, πρώην επικεφαλής της ειδικής κατασταλτικής - αντιτρομοκρατικής μονάδας των Σκοπίων.
Του Σπύρου Πάνου
Ο 29 χρόνος διαμηνύει ότι είναι θύμα σκευωρίας που του έστησαν φανατικοί αλβανόφωνοι μουσουλμάνοι, μέλη του UCK, με τους οποίους συγκρούστηκε το 2015 στα Σκόπια.
Τότε, όπως αναφέρει στο υπόμνημα του που κατέθεσε στις Δικαστικές Αρχές, συμμετείχε ως επικεφαλής της ειδικής ομάδας εγκαθίδρυσης της τάξης σε μάχες και συγκρούσεις που έγιναν στης περιοχές γύρω από το Τέτοβο και στο Κουμάνοβο με αντίπαλους αλβανοφώνους μουσουλμάνους ουτσεκάδες.
Προκειμένου να σώσει την ζωή του κατάφερε να διαφύγει στην Ελλάδα και μέχρι τα τέλη του περασμένου Φεβρουάριου διέμενε στην περιοχή της Θεσσαλονίκης σε διαφορά φτηνά ξενοδοχεία. Σε έλεγχο που του έγινε από αστυνομικούς στην Πυλαία στις 28/02/2017, από τα προσωπικά του έγγραφα διαπίστωσαν ότι σε βάρος του εκκρεμούσε «red alert» της Interpol με αίτημα έκδοσης από την πλευρά των Σκοπίων.
Σύμφωνα με αυτό ο Βούκοβιτς κατηγορείται ότι στις 23/09/2016 σε έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε βρέθηκαν μια χειροβομβίδα M93 και 800 γραμμάρια μαριχουάνα. Συνελήφθη τότε και οδηγήθηκε στα κρατητήρια της Αστυνομίας των Σκοπίων από οπού κατάφερε με περιπετειώδη απόδραση να φτάσει στην Θεσσαλονίκη.
Ο Ντέγιαν Βουκοβιτς, Χριστιανός Ορθόδοξος, σερβικής καταγωγής βλέποντας την πολιτική αστάθεια και αναταραχή που επικρατεί στα Σκόπια, αλλά και το «κεφάλι» που πέρνουν Αλβανόφωνοι μουσουλμάνοι μέλη του UCK στην γειτονική χώρα είναι σίγουρος ότι η έκδοση του θα τον στείλει κυριολεκτικά στο στόμα του λύκου.
Με δήλωση του στο Newsbomb.gr από τις φυλακές αναφέρει: «Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος, σερβικής καταγωγής. Επιθυμώ να παραμείνω στην Ελλάδα, γιατί γνωρίζω ότι είναι διασφαλισμένα όλα τα ατομικά μου δικαιώματα και θα τύχω μιας δίκαιης μεταχείρισης στην χώρα σας».
Σημειώνεται ότι σε πρώτο βαθμό η Ελληνική Δικαιοσύνη αποφάσισε την έκδοση του Βούκοβιτς στα Σκόπια .Για τον λόγο αυτό η συνήγοροι του ασκήσαν αναίρεση στον Άρειο Πάγο και επιμένουν μιλώντας στο Newsbomb.gr: «Λόγω της σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης που είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στα Σκόπια και της πλήρους αποδιοργάνωσης και αστάθειας, είναι σχεδόν βέβαιο ότι το φυλετικό και θρησκευτικό μίσος θα επικρατήσει της κοινής λογικής, με συνέπεια την απειλή της σωματικής ακεραιότητας, αν όχι και της ζωής του».
Η απόφαση του Αρείου Πάγου αναμένεται την Πέμπτη ωστόσο σε περίπτωση έκδοσης του, οι δικηγόροι του θα υποβάλουν αίτημα παροχής πολιτικού ασύλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις