Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Μετά από πέντε χρόνια η Μυρτώ παίρνει εξιτήριο και επιστρέφει στο σπίτι της

Θα συνεχίσει τη «μάχη» που δίνει από το σπίτι της. Η «Οδύσσεια» της που ξεκίνησε μετά την επίθεση που δέχτηκε το 2012 στην Πάρο.

Το ημερολόγιο έδειχνε 22 Ιουλίου του 2012 όταν ξεκίνησε η περιπέτεια της 15χρονης τότε Μυρτούς, που βρέθηκε  σεξουαλικά
κακοποιημένη και βαριά χτυπημένη στην περιοχή της παραλίας της Νέας Χρυσής Ακτής στην Πάρο.

Ύστερα από έρευνες, προέκυψε πως δράστης της επίθεσης εναντίον της, ήταν ο Πακιστανός Αχμέτ Βακάς, ο οποίος ομολόγησε την πράξη και περιέγραψε με λεπτομέρειες τον τρόπο που διέπραξε το έγκλημα.

 Ο 21χρονος Πακιστανός εργαζόταν ως κηπουρός σε ξενοδοχείο της περιοχής και έφυγε λίγη ώρα μετά από το περιστατικό από το νησί με προορισμό της Αθήνα.

Η Μυρτώ λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της, μεταφέρθηκε στον «Ευαγγελισμό» όπου νοσηλεύθηκε για πέντε μήνες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στις ΗΠΑ.

Μετά από 7 μήνες νοσηλείας σε κέντρο αποκατάστασης της Βοστώνης η 16χρονη Μυρτώ επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου υποβλήθηκε σε επεμβάσεις.

Από τότε η Μυρτώ φιλοξενείται αφιλοκερδώς στο κέντρο αποκατάστασης, «Animus» στη Λάρισα και πλέον με τη συγκατάθεση των γιατρών της, αναμένεται να επιστρέψει σπίτι της για να συνεχίσει την μάχη που δίνει να συνέλθει έχοντας στο πλάι της τους δικούς της ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις