Είναι μια συνταγή για το αυθεντικό ρυζόγαλο που ξέρουμε, από παιδιά, με κορν φλάουρ και βανίλια.
Υλικά
- 1/2 κούπα ρύζι γλασέ
- 2 κούπες τσαγιού νερό
- 5 κούπες τσαγιού φρέσκο γάλα
- 1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη
- 2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
- κανέλα για το πασπάλισμα
- 1 κλωναράκι βανίλια, σχισμένο κατά μήκος στη μέση
Εκτέλεση
- Ξεπλένουμε το ρύζι γλασέ και το στραγγίζουμε
- Το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με το νερό να βράσει
- Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να σκάσει το ρύζι
- Προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τους σπόρους βανίλιας και ανακατεύουμε
- Όταν το ρύζι βράσει, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο δροσερό νερό κι ανακατεύοντας το ρίχνουμε στην κατσαρόλα
- Σιγοβράζουμε για λίγο και ανακατεύουμε δραστήρια ώσπου να αρχίσει να πήζει το ρυζόγαλο (5 λεπτά περίπου)
- Αν πάρει λίγη παραπάνω ώρα μην ανησυχήσετε, ανακατέψτε
- Να πήξει ελαφρά, να μη γίνει γύψος
- Όπως είναι ζεστό και νερουλό, μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολάκια ή ποτήρια παγωτού, αφήνουμε να κρυώσει και τα βάζουμε στο ψυγείο
- Πασπαλίζουμε με κανέλα
Οι Αγγλοι, οι οποίοι είναι εξπέρ σε κρέμες και πόριτζ, «πειράζουν» συνήθως το ρυζόγαλό τους. Μουσκεύουν για 2 ώρες λίγη ξανθιά σταφίδα σε ουίσκι και την βάζουν να βράσει μαζί με τα υλικά, εξαρχής:
Φυσικά, αν ψάξει κανείς καλύτερα, βρίσκει το ρυζόγαλο στην Αγγλία σε όλες τις παραλλαγές. Με φρούτα, ρόδι, σπόρους τσία, ξύσμα κλπ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου