Τρίτη 16 Μαΐου 2017

“Δημοκρατία της καρπαζιάς”! Το επεισόδιο κατά Δένδια δεν θα ΄ναι το τελευταίο

Τον Νίκο Δένδια τον γνωρίσαμε για λίγο στο ΥΠΕΘΑ. Δεν πρόλαβε να καθήσει πολύ, προκηρύχθηκαν οι εκλογές. Παρόλα
αυτά είχε δείξει στις λίγες εβδομάδες που ήταν ΥΕΘΑ ικανότητες που δεν είχαν επιδείξει άλλοι που κάθησαν στην ίδια καρέκλα χρόνια.

Είχε καταλάβει ότι το ΥΠΕΘΑ μπορεί όχι μόνο να δαπανά χρήματα, αλλά και να βγάζει χρήμα.

Άνθρωπος χαμηλών πολιτικών τόνων και με ιδιαίτερο χιούμορ.

Ο Δένδιας ως υπουργός Δημόσιας Τάξης δεν είχε διστάσει να τα βάλει με τους χρυσαυγίτες και μάλιστα σε εποχή που ήταν ακόμη πιο “δυνατοί”. Πήγαν φυλακή επί των ημερών του.

Ο Δένδιας έγινε θύμα της βίας των χρυσαυγιτών μέσα στη Βουλή.

Η αντίδραση του πολιτικού κοινοβουλευτικού μας συστήματος; Για γέλια και για κλάματα. Ανάλογη με την περίπτωση που θύμα της χρυσαυγίτικης βίας ήταν η Λιάνα Κανέλη.

Η Δημοκρατία μας στη μεταπολίτευση είχε από την αρχή πολλές παθογένειες.Ποτέ όμως δεν είχε καταντήσει “δημοκρατία της καρπαζιάς”. Για εκεί πάμε και απλά παρακολουθούμε την πορεία και τις δηλώσεις των πολιτικών που ακόμη και σ΄ αυτό το θέμα είναι διχασμένοι! Ο ένας “χρεώνει” τη Χρυσή Αυγή στον άλλον και κανένας δεν θέλει να παραδεχτεί ότι όλοι τους την “ανέστησαν” και τη “θρέφουν”.

Μέχρι το επόμενο χρυσυαγίτικο σόου εντός Βουλής, ελπίζουμε το λεγόμενο συνταγματικό τόξο να καταλάβει ότι η Δημοκρατία έχει μηχανισμούς και θεσμούς που υπάρχουν για την προστασια της. Ας φροντίσουν να τους κάνουν να δουλέψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις