Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Μετανάστες κατευθύνονται στην Αλβανία

Κοζάνη.
Περίεργη ιστορία διακίνησης Αφγανών προς τα ελληνοαλβανικά σύνορα, που αποτελεί σπάνιο προορισμό των μεταναστών, διερευνούν οι αρχές στη Δυτική Μακεδονία.
Η αστυνομία συνέλαβε έναν οδηγό φορτηγού, αλβανικής καταγωγής, για παράνομη μεταφορά μεταναστών, όμως εκείνος υποστηρίζει πως αυτός ειδοποίησε την Άμεση Δράση, όταν άκουσε θορύβους στην καρότσα του φορτηγού του.
Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Πρωτομαγιάς σε πάρκινγκ της Εγνατίας οδού, έξω από την Κοζάνη και συγκεκριμένα κοντά στις Καλαμιές. Ο 46χρονος οδηγός είχε σταθμεύσει το φορτηγό του. Η αστυνομία είχε ειδοποιηθεί λίγο νωρίτερα και ο αλβανός οδηγός, μόλις έφτασαν οι αστυνομικοί στο πάρκινγκ ανέφερε πως άκουσε θορύβους από το εσωτερικό της καρότσας, που ήταν κλειδωμένη. Όταν την άνοιξε παρουσία των αστυνομικών βρέθηκαν μέσα 13 μετανάστες από το Αφγανιστάν, από τους οποίους οι τέσσερις ανήλικοι. Στις καταθέσεις τους στην αστυνομία, επιβεβαίωσαν πως ο οδηγός του φορτηγού δεν γνώριζε ότι είχαν μπει στην καρότσα.
Πράγματι βρέθηκε ένα σημείο, όπου η κλειστή καρότσα είχε παραβιαστεί. Παρά τα στοιχεία, ο 46χρονος συνελήφθη για παράνομη μεταφορά και χθες το απόγευμα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Κοζάνης. Προς την Αλβανία; Οι διωκτικές αρχές της Κοζάνης εξακολουθούν να διερευνούν διάφορα ζητήματα που έχουν προκύψει με τον εντοπισμό των 13 Αφγανών.
Έντονος είναι ο φόβος να υποδείχθηκε ο συγκεκριμένος προορισμός για τη διαφυγή τους από την Ελλάδα με στόχο να φθάσουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς το τελευταίο διάστημα τα μέτρα στα ελληνοσκοπιανά σύνορα έχουν ενταθεί και η πιθανότητα διέλευσης είναι μικρή, ενώ και η κατάσταση στην πΓΔΜ, λόγω της πολιτικής κρίσης, θεωρείται επικίνδυνη ακόμη και από τους διακινητές. Η Δυτική Μακεδονία και τα ελληνοαλβανικά σύνορα έχουν επιλεγεί ελάχιστες φορές από διακινητές μεταναστών. Η αστυνομία πέρσι αντιμετώπισε μόνον τρεις τέτοιες περιπτώσεις.
Ωστόσο υπάρχει και η πιθανότητα οι οικογένειες των μεταναστών να μπήκαν τυχαία στο συγκεκριμένο φορτηγό, εάν πράγματι το έκαναν μόνοι τους, θεωρώντας πως κατευθύνεται στα Σκόπια. «Όλα είναι ανοιχτά, θα το εξετάσουμε σε όλες τις διαστάσεις του», είπε στη «Μ» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που ενημερώθηκε για το περιστατικό.
(albanians.gr,  http://makthes.gr )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις