Κυριακή 28 Μαΐου 2017

ΚΥΡΙΕ ΤΟΣΚΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ;

Τα προχθεσινά γεγονότα ξεχείλισαν το ποτήρι της οργής. Μια πολιτική δημόσιας τάξης και ασφάλειας σε πλήρες τέλμα. Μια εγκληματικότητα που καλπάζει με αιχμή τα
θέματα τρομοκρατίας και αναρχίας. Δύο ζητήματα με κοινό παρονομαστή που στη προκειμένη είναι ένας κοινός προθάλαμος. Τα όσα λαμβάνουν χώρα είναι τα φυσικά επακόλουθα μιας πολιτικής που ευνοεί τη δράση ακραίων ομάδων. Η προχθεσινή απόπειρα δολοφονίας εναντίον του πρώην πρωθυπουργού και οι χθεσινές εικόνες με αντιεξουσιαστές που επιτίθενται με ανθρωποκτόνο τρόπο κατά των αστυνομικών δυνάμεων με στιλέτα και τσεκούρια αποτελούν γεγονότα που φανερώνουν με το πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη πλήρη κατάλυση κάθε στοιχειωδούς έννοιας κράτους δικαίου. Η πλήρης ασυδοσία που επικρατεί είναι απόρροια της πολιτικής του Νίκου Τόσκα και της φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνδυασμό με πολιτική κάλυψη και ανυπαρξία απονομής δικαιοσύνης. Το παρακάτω βίντεο είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό:
Μεθοδικά και σταθερά η κυβέρνηση διέλυσε όλο το επιχειρησιακό μοντέλο αστυνόμευσης. Πρώτα καταργήθηκε η ομάδα ΔΕΛΤΑ επίλεκτη μονάδα αιχμής και αποτελεσματικότητας. Δεύτερον, αποδυναμώθηκαν οι διμοιρίες της ΥΑΤ και δευτερευόντως της ΥΜΕΤ. Παράλληλα, επιβλήθηκε πλήρης επιχειρησιακός ευνουχισμός στη δράση των αστυνομικών. Οι υπηρεσίες πληροφοριών και ειδικότερα η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας (ΥΚΑ) καθώς και η Αντιτρομοκρατική (ΔΑΕΕΒ) έχουν δεχθεί καίρια πλήγματα από πλευράς αποδυνάμωσης προσωπικού και έμπειρων στελεχών. Επιπροσθέτως, μεγάλος όγκος αστυνομικών εκ των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης και Υποδιεύθυνσης Επιχειρήσεων (ΟΠΚΕ) αναλώνεται σε καθήκοντα φύλαξης στατικών στόχων. Παράλληλα, με την τρομοκρατία και τη δράση ακραίων ομάδων η εγκληματικότητα τόσο στη Δυτική Αττική από συμμορίες Ρομά και η δράση αλλοδαπών στοιχείων στο ιστορικό κέντρο δυσχεραίνουν την τακτική κατάσταση.
Από πλευράς δικαιοσύνης ο Νόμος Παρασκευόπουλου άδειασε τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας ενώ παράλληλα έστειλε το μήνυμα μιας δικαιοσύνης που δεν επιβάλει καίριες ποινές αλλά αντιθέτως χαϊδεύει τους κακοποιούς. Ταυτοχρόνως, η κυβερνητική ρητορική έστειλε το μήνυμα στους κάθε λογής ταραχοποιούς πως μπορούν να δρουν ανενόχλητοι. Από πλευράς αναρχικών υπάρχει έντονη κινητικότητα σε επίπεδο οργάνωσης και τακτικών. Όσο το κράτος αδιαφορεί εκείνοι παίρνουν ακόμα μεγαλύτερο θάρρος.
Ο πάσης φύσεως κατευνασμός και η υποχωρητικότητα οδηγεί στα προχθεσινά αποτελέσματα. Όταν πλέον τα επεισόδια στα Εξάρχεια αποτελούν μια καθημερινότητα τότε είναι ζήτημα χρόνου να λάβουν χώρα και ακόμα μεγαλύτερες εκδηλώσεις βίας. Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και η φυσική ηγεσία φέρουν βαρύτατες ευθύνες για τη σημερινή κατάντια. Άραγε πως αισθάνονται όταν βλέπουν αστυνομικούς να πυρπολούνται από μολότωφ ή να δέχονται ανθρωποκτόνες επιθέσεις με τσεκούρια και στιλέτα; Από τις διαταγές και το πλάνο της ΕΛ.ΑΣ οι αστυνομικοί αντιμετωπίζονται ως αναλώσιμοι. Τα όσα συνέβησαν χθες είναι μόνον η αρχή. Η πολική δημόσιας τάξης και ασφάλειας απαιτεί πρωτίστως σοβαρότητα και υπευθυνότητα και όχι ιδεολογικές αγκυλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις