Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Φτιάξτε τραγανές πατάτες με σκόρδο και σάλτσα από αβοκάντο

Υλικά για 8 άτομα
  • 8 πατάτες μέτριες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. μαϊντανό τριμμένο
  • Λίγο σκόρδο
  • 1 μεγάλο αβοκάντο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 60 γρ. μαγιονέζα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Φτιάχνουμε τη σάλτσα. Ανακατεύουμε το μαϊντανό μαζί με αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε την ψίχα από το αβοκάντο μαζί με το σκόρδο, τη μαγιονέζα και τα περνάμε στο μίξερ.
  3. Ελέγχουμε ξανά από αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 230 βαθμούς και παίρνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  4. Βάζουμε τις πατάτες και τις πλακώνουμε με τον πάτο ενός ποτηριού να ανοίξουν λίγο. Βάζουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και σκόρδο τριμμένο.
  5.  Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου και μόλις είναι έτοιμες γαρνίρουμε με τη σάλτσα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις