Υλικά για 8 άτομα
- 8 πατάτες μέτριες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 40 γρ. μαϊντανό τριμμένο
- Λίγο σκόρδο
- 1 μεγάλο αβοκάντο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 60 γρ. μαγιονέζα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
- Φτιάχνουμε τη σάλτσα. Ανακατεύουμε το μαϊντανό μαζί με αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε την ψίχα από το αβοκάντο μαζί με το σκόρδο, τη μαγιονέζα και τα περνάμε στο μίξερ.
- Ελέγχουμε ξανά από αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 230 βαθμούς και παίρνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Βάζουμε τις πατάτες και τις πλακώνουμε με τον πάτο ενός ποτηριού να ανοίξουν λίγο. Βάζουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και σκόρδο τριμμένο.
- Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου και μόλις είναι έτοιμες γαρνίρουμε με τη σάλτσα μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου