Σάββατο 27 Μαΐου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο συριακός στρατός κατέρριψε ισραηλινό αεροσκάφος που είχε βομβαρδίσει Σύρους στρατιώτες!

Τις πρωινές ώρες της Παρασκευής προς το Σάββατο, η συριακή αεράμυνα κατέρριψε ένα ισραηλινό εξοπλισμένο μη επανδρωμένο όχημα UCAV HERON ,
το οποίο πραγματοποίησε προηγουμένως μια σειρά επιθέσεων στην επαρχία Quneitra, η οποία οδήγησε στο θάνατο τρεις στρατιώτες των συριακών ενόπλων δυνάμεων την Παρασκευή το βράδυ.

Ο συριακός  στρατός δέχθηκε χθες βράδυ επιδρομή από ισραηλινά εξοπλισμένα UCAV , τα οποία εκτόξευσαν πυραύλους στην περιοχή του οδικού δικτύου μεταξύ Al-Hamdayya και Abu Sabta.





Σε απάντηση της ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής η συριακή αεράμυνα ενεργοποιήθηκε ανοίγοντας πυρ και καταρρίπτοντας  ένα ισραηλινό μη επανδρωμένο όχημα, πάνω από την περιοχή που ελέγχεται από τους αντάρτες της « συριακής αντιπολίτευσης»

Τελ Αβίβ και Δαμασκός δεν έχουν ακόμη εκδώσει ανακοίνωση για το συμβάν αλλά αυτό πιστοποιήθηκε από την ρωσική βάση της Ταρτούς καθώς τα ρωσικά ραντάρ ελέγχουν οτιδήποτε κινείται στον χώρο.

Πληροφορίες φέρουν τα ισραηλινά εξοπλισμένα μη επανδρωμένα οχήματα UCAV HERON να εγκλωβίστηκαν από τους Ρώσους που τα έδωσαν «στο πιάτο» στους Σύρους για να κτυπήσουν.

Συρία και Ισραήλ το τελευταίο διάστημα είναι σε μεγάλη ένταση .

Και οι δύο χώρες βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής πριν την «καταιγίδα», δεδομένου ότι οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις που κατέχουν τα περισσότερα από τα Υψώματα του Γκολάν μετακινούν χερσαίες επίλεκτες δυνάμεις , άρματα μάχης και αυτοκινούμενα πυροβόλα ενόψει στρατιωτικών επιχειρήσεων που είναι από ότι φαίνεται πολύ κοντά .

Τον Απρίλιο, οι δυνάμεις της συριακής αεράμυνας άνοιξαν πυρ εναντίον ισραηλινών μη επανδρωμένων αεροσκαφών μετά από σειρά επιδρομών στο συριακό έδαφος .

Υπενθυμίζουμε ότι η «Χεζμπολάχ» είχε κατάσχει ένα ισραηλινό UAV στο νότιο Λίβανο την περασμένη εβδομάδα , καταδεικνύοντας τις προθέσεις των Ισραηλινών να κτυπήσουν σε Λίβανο και Συρία.





Την ίδια χρονική περίοδο η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ προειδοποίησε το Ισραήλ ότι έχει την πυραυλική δυνατότητα να χτυπήσει οπουδήποτε στη χώρα ενώ απείλησε ότι θα ανατινάξει τον πυρηνικό αντιδραστήρα της Ντιμόνα στο νότιο Ισραήλ.

Ταυτόχρονα ρωσικές πληροφορίες αναφέρουν ότι στα Βουνά Καλαμούν στα σύνορα μεταξύ Λιβάνου και Συρίας είναι τοποθετημένοι με μεγάλη κάλυψη ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι 4ης γενιάς Fateh-110 και άλλα βλήματα που χρησιμοποιούν στερεά καύσιμα.

Πολύ άσχημες εξελίξεις έχουμε πλέον στη Μέση Ανατολή…
Κάθε ιρανικός πύραυλος φέρει κεφαλή που ζυγίζει 250-500 κιλά, η εμβέλεια του οποίου καλύπτει ολόκληρη την επικράτεια του Ισραήλ.
Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, τόνισε ότι η οργάνωση του είναι σε θέση να χτυπήσει οποιοδήποτε στρατηγικό στόχο στο εβραϊκό κράτος, συμπεριλαμβανομένων των εγκαταστάσεων πυρηνικής έρευνας στην Dimona, που αποτελούν μία από τις πιο ευαίσθητες περιοχές του Ισραήλ.

Πηγή στο αραβικό πρακτορείο ειδήσεων δήλωσε: «Οι χώρες της Μέσης Ανατολής είναι πρόθυμες να χρηματοδοτήσουν τον πόλεμο κατά της «Χεζμπολάχ », η οποία θεωρείται ως καταστροφική δύναμη που εξουδετερώνει τα σχέδιά τους για την περιοχή του Λιβάνου, Συρίας, Ιράκ και Υεμένης.»

Η «Χεζμπολάχ» πρώτη το 2013 εμπόδισε την πτώση της Δαμασκού όταν η Αλ Κάιντα ήταν ήδη στην καρδιά της πρωτεύουσας.
Η «Χεζμπολάχ» ήταν και εξακολουθεί να είναι στις περιοχές Kseyr, Kalamun, Zabadani, Χομς, Χαλέπι, Νταράα και στην πραγματικότητα, έχει αναπτυχθεί σε ολόκληρη τη Συρία.
Ο πόλεμος κατά του ISIS και της Αλ-Κάιντα δεν έχει τελειώσει. Θα ήταν ένα σημαντικό πλήγμα για την ίδια τη Συρία εάν η «Χεζμπολάχ» θα αναγκάζονταν να αποχωρίσει από την σύγκρουση.





Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Συρία θα συμμετάσχει σε οποιονδήποτε μελλοντικό πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της «Χεζμπολάχ».
Αξιωματούχοι στην Συρία και στην οργάνωση «Χεζμπολάχ» πιστεύουν ότι ο πόλεμος με το Ισραήλ θα αναγκάσει τη Ρωσία να παρέμβει.

Ο πόλεμος στη Συρία θα μπορούσε να διαταράξει το ρωσικό σχέδιο για τα επόμενα 50 χρόνια που αφορά την καθιέρωση της ρωσικής παρουσίας στη Μέση Ανατολή.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις