Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Τραμπ: Οι ΗΠΑ πληρώνουν δισεκατομμύρια δολάρια για το κλίμα

Καταγγελίες Τραμπ για τις ασύμφορες «πράσινες πολιτικές» που εφαρμόζονται.

Η συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα η οποία συνήφθη το 2015 είναι «ετεροβαρής», διότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής καλούνται να «πληρώσουν δισεκατομμύρια δολάρια» ενώ άλλα κράτη ωφελούνται από αυτή, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του στο Χάρισμπεργκ την ημέρα της συμπλήρωσης των πρώτων εκατό ημερών του στο αξίωμα.
«Οι ΗΠΑ πληρώνουν δισεκατομμύρια δολάρια (για τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα) ενώ η Κίνα, η Ρωσία και η Ινδία δεν συνεισέφεραν και δεν θα συνεισφέρουν τίποτα», υποστήριξε ο Τραμπ, προσθέτοντας πως η συμφωνία αυτή είναι «ετεροβαρής» και του θυμίζει τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
Ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η κατά γράμμα τήρηση της συμφωνίας θα μείωνε το ΑΕΠ της χώρας του κατά 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια μέσα στην επόμενη δεκαετία, εξηγώντας πως αυτό σημαίνει ότι «εργοστάσια θα κλείσουν σε όλη τη χώρα».
«Θα πάρω μια μεγάλη απόφαση για τη συμφωνία του Παρισιού μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες και θα δούμε τι θα γίνει», πρόσθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ.
el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις