Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Εκτροχιασμός τρένου: Μια λογομαχία μπορεί να προκάλεσε την τραγωδία! Η μαρτυρία - φωτιά

- Ένας επιβάτης αποκαλύπτει την λογομαχία ελεγκτή - τσιγγάνων που καθυστέρησε το τρένο
- Το περιστατικό συνέβη στον τελευταίο σταθμό
- Κατά τον ίδιο ίσως να ανέπτυξε ταχύτητα ο μηχανοδηγός για να μειώσει την καθυστέρηση

- Το πόρισμα για την τραγωδία αναμένεται την Παρασκευή
Πίσω από την τραγωδία που άφησε πίσω της τρεις νεκρούς στο Άδενδρο, ίσως να κρύβεται ένα επεισόδιο με δύο επιβάτες, το οποίο έγινε η αιτία να καθυστερήσει το τρένο στον προηγούμενο σταθμό. Στη συνέχεια, ίσως ο μηχανοδηγός να ανέπτυξε ταχύτητα για να μειώσει την καθυστέρηση και να έγινε το μοιραίο. Το παραπάνω σενάριο, θεωρεί πιθανό ένας επιβάτης που σώθηκε από την τραγωδία και μίλησε στο "Έθνος".

Πρόκειται για τον 30χρονο δικηγόρο Κ. Βεληγιάντσο, ο οποίος ήταν με την μνηστή του στο δεύτερο βαγόνι του συρμού. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ελεγκτής της αμαξοστοιχίας είχε έντονο διάλογο με δύο τσιγγάνους επιβάτες, οι οποίοι είχαν βγάλει μειωμένα εισιτήρια πολυτέκνων, χωρίς να έχουν τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν πως τα δικαιούνται.

Στον σταθμό του Πλατέος Ημαθίας, όπου κατέβηκαν οι συγκεκριμένοι επιβάτες, το τρένο καθυστέρησε αρκετά λεπτά, καθώς ο ελεγκτής προσπαθούσε τηλεφωνικά να διακριβώσει αν είχαν κοπεί τα κανονικά εισιτήρια, ενώ απειλούσε να καλέσει και την Αστυνομία.
"Θα ήθελα να μιλήσω με τα μέλη της επιτροπής διερεύνησης για να καταθέσω αυτήν τη μαρτυρία, η οποία ίσως να έπαιξε ρόλο. Αυτόπτες μάρτυρες του επεισοδίου ήμασταν μόνο εμείς και μία γυναίκα ελέγκτρια, η οποία έχει τραυματιστεί σοβαρά. Σκέφτηκα πως έπειτα από αυτήν την καθυστέρηση ο μηχανοδηγός μπορεί να ανέπτυξε μεγαλύτερη ταχύτητα για να προλάβει την προγραμματισμένη ώρα άφιξης στη Θεσσαλονίκη. Στα εισιτήριά μας έγραφε ως ώρα άφιξης 21.39 και είχαμε αργήσει. Το δυστύχημα έγινε 21.45", είπε στο "Εθνος" ο κ. Βεληγιάντσος, ο οποίος βγήκε χθες από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε τραυματισμένος, όπως και η αρραβωνιαστικιά του.
"Δεν γνωρίζουμε το περιστατικό"
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος, Νίκος Λάζου, δήλωσε άγνοια για το περιστατικό, προσθέτοντας, πάντως, πως εκτιμά ότι δεν μπορεί να έπαιξε σημαντικό ρόλο στο δυστύχημα. "Δεν υπάρχει κανενός είδους πίεση στους συναδέλφους για αυστηρή τήρηση του χρόνου των δρομολογίων. Εχουμε όλοι συναίσθηση πως μεταφέρουμε ανθρώπινες ζωές και τηρούμε απόλυτα τους κανόνες", είπε.
ΦΩΤΟ EUROKINISSIΦΩΤΟ EUROKINISSI
Πάντως, για λόγους που ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί, το βράδυ του Σαββάτου το τρένο φαίνεται πως δεν "έκοψε" ταχύτητα στο σημείο που έπρεπε αλλά μπήκε γρήγορα στην παράκαμψη με πάνω από 120 χλμ./ώρα σύμφωνα με πληροφορίες, με αποτέλεσμα την τραγωδία με τους τρεις νεκρούς.
Το πόρισμα της επιτροπής των ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ αναμένεται να παραδοθεί την Παρασκευή. .
Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις