Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Την αεροπορική επίθεση σε φιλο-κυβερνητικά στρατεύματα στη Συρία ο Συνασπισμός το εξήγησε ως «απειλή»

© AFP 2017 / Amer Almohibany Η κατάσταση στην Συρία. Φωτογραφία αρχείου
Μόσχα, 18 Μαΐου — RIA Novosti. Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των Ηνωμένων
Πολιτειών προκάλεσε μια αεροπορική επίθεση σε φιλο- κυβερνητικές δυνάμεις στη Συρία. Αυτό αναφέρθηκε από  πρακτορεία ειδήσεων. Αργότερα, αυτό επιβεβαιώθηκε από τον  εκπρόσωπο του συνασπισμού.
Τι συνέβη στην αυτοκινητοπομπή
Στις φιλοκυβερνητικές   δυνάμεις, στις οποίες επιτέθηκαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στη Συρία περιελάμβαναν  άρματα μάχης και πυροβολικό, είπε ο εκπρόσωπος του συνασπισμού.
«Στις 18 Μαΐου ο συνασπισμός επιτέθηκε κυβερνητικές δυνάμεις που απειλούσαν τις συμμαχικές δυνάμεις στο εσωτερικό της καθορισμένης  ζώνης   για την αποφυγή συγκρούσεων, βορειοδυτικά του Al-Tanf  στη Συρία. Το πλήγμα  πραγματοποιήθηκε σε απάντηση σε μια στρατιωτική απειλή, η οποία περιελάμβανε τανκς, τεθωρακισμένα οχήματα , πυροβολικό  και οχήματα με μηχανήματα,», είπε ο  εκπρόσωπος του συνασπισμού.
Σύμφωνα με αυτόν, κατά πρώτον η  Συμμαχία αρκετές φορές απαίτησε από τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις  να αλλάξουν  πορεία. Τα αεροσκάφη διενήργησαν επιδεικτικές πτήσεις, ρίχνοντας  προειδοποιητικές βολές και στη συνέχεια επιτέθηκαν . Ως αποτέλεσμα, το τανκ  καταστράφηκε, και εξοπλισμός  των κατασκευών.
«Οι Δυνάμεις του συνασπισμού λειτουργούν  στην περιοχή του Al-Tanf  εδώ και πολλούς μήνες, ασχολούνται  με την πρόσληψη  και την  εκπαίδευση επιλεγμένων   δυνάμεων συνεργατών που πολεμούν  εναντίον του ISIS *. Η Συμφωνία σχετικά με τις ζώνες  πρόληψης των συγκρούσεων παραμένει σε ισχύ, «ανέφερε η δήλωση.
Σύμφωνα με το  RIA Novosti ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου ανέφερε ότι,  οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις   χτυπήθηκαν μέσα στην καθορισμένη ζώνη αποκλιμάκωσης γιατί ο διοικητής  στο έδαφος  έκρινε ότι «αποτελούν απειλή για τις δυνάμεις του συνασπισμού.»
Την ίδια στιγμή ο Αμερικανικός στρατός  τόνισε  ότι δεν είχε στοιχεία στο  κατά πόσο θα μπορούσε να υπήρχε εκεί   μια φάλαγγα από εκπροσώπους της κυβέρνησης του Συριακού Στρατού.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες βεβαιώνουν ότι η επίθεση  κοντά σε Al-Tanf δεν είναι μια αλλαγή στην πολιτική της Ουάσιγκτον ενάντια στη Συρία, είπε το τηλεοπτικό κανάλι Fox News, επικαλούμενο ανώνυμους Αμερικανούς  ανώτερους  υπαλλήλους.
Ωστόσο, Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ στον αέρα στο ίδιο κανάλι είπε ότι ήταν μια ευχάριστη αλλαγή στην πολιτική «ενάντια στη Συρία.
Παρατηρήσεις από  υπαλλήλους της Συρίας για  αυτές τις δηλώσεις δεν έχουν  ακόμη ληφθεί.
Πως αντιμετωπίστηκε η επίθεση
Σχετικά με το περιστατικό στην περιοχή του Al-Tanfa αντέδρασαν  στη Μόσχα. Ο επικεφαλής από το   Συμβούλιο  Ομοσπονδίας στην  Επιτροπή Άμυνας και ασφάλειας ο Βίκτορ Ozerov δήλωσε ότι η επίθεση εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων της  Συρίας από τον  συνασπισμό  στο Al-Tanfa θα πρέπει να γίνει το πιο σημαντικό στοιχείο στην ημερήσια διάταξη των διαπραγματεύσεων στη Γενεύη για την  συμφωνία ειρήνης.» Υπάρχει  ανάγκη για περισσότερο ακριβούς  αλληλεπίδρασης  μεταξύ των δυνάμεων του Συνασπισμού υπό την ηγεσία των  Ηνωμένων Πολιτειών  και της κυβέρνησης της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας«, είπε.
Την ίδια στιγμή, ο πρώτος αντιπρόεδρος της κρατικής Δούμας στην  Επιτροπή  Διεθνών Υποθέσεων Dmitry Novikov πιστεύει ότι πλήγμα  από τι ς δυνάμεις του συνασπισμού, στις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις στη Συρία θα περιπλέξει διαπραγματεύσεις στη Γενεύη. «Οι αρχές της Συρίας θα έχουν το ερώτημα που  προκύπτει πώς να διαπραγματευτούν  με εκείνους πραγματικά  δεν  εκπληρώνουν  τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν», είπε στο  RIA Novosti.
Η απόφαση να χτυπήσουν τις  φιλοκυβερνητικές Συριακές δυνάμεις στην το Al-Tanfa στη Συρία πυροδοτήθηκε από ένα πολιτικό σκάνδαλο στις Ηνωμένες Πολιτείες γύρω από την εικόνα του Προέδρου Donald Trump, είπε πρώτος αντιπρόεδρος της Επιτροπής του Συμβουλίου Ομοσπονδίας για την άμυνα και ασφάλεια, Franz Klincevich.
«Η κατάσταση στη Συρία, όπως και οι  δράσεις  του συνασπισμού με επικεφαλής τις ΗΠΑ, φαινομενικά, έχουν  τεθεί σε  πλήρη αξιολόγηση. Δεν νομίζω ότι το χτύπημα στα φιλοκυβερνητικά στρατεύματα της   Συρίας διατάχθηκε προσωπικά από τον Donald Trump. Για αυτόν τώρα δεν θα μπορούσα να το υποστηρίξω , όμως, το πολιτικό σκάνδαλο που προκλήθηκε από ορισμένες δυνάμεις γύρω από το νέο Πρόεδρο, αναμφισβήτητα έχει επηρεάσει ενέργειες των στρατιωτικών αρχών στη Μέση Ανατολή.» – η  υπηρεσία τύπου επαναλαμβάνει τα λόγια  του  Klintsevich.
Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Δούμας στην Επιτροπή  Άμυνας  Γιούρι Shvytkin σε σχόλιά του στους RIA Novosti κάλεσε το χτύπημα μια άλλη ένδειξη της πολιτικής των  διπλών  μέτρων  και σταθμών της Δύσης. «Είναι εκπληκτικό ότι, πρώτον και κύριον, οι  Ηνωμένες Πολιτείες αρχικά εξέφρασαν  υποστήριξη για την καθιέρωση των ζωνών αποκλιμάκωσης, και τώρα είναι  κάπως δύσπιστες για αυτό,» είπε.
* Τρομοκρατική οργάνωση απαγορευμένη στη Ρωσία.
Η εξέλιξη της κατάστασης — σε ένα ειδικό κεφάλαιο του  RIA Novosti «πολέμος στην Συρία
References [ βιβλιογραφικές αναφορές] ↑ [ ↑] Война в Сирии
   ( http://ria.ru/syria/ )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις