Οι δημοσιεύεις απηχούν απόψεις των αναγνωστών και η σελίδα ουδεμία ευθύνη φέρει. 
Εάν βρεθούν τύπου δημοσιεύσεις ψευδής θα διαγράφονται άμεσα!

Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

Λαζάνια μπολονέζ, εύκολα

Εμβληματικό ιταλικό πιάτο, λατρεμένο σε όλο τον πλανήτη. Μην σας μπερδεύουν τα παρακάτω πολλά λόγια, είναι εύκολη η συνταγή.

Υλικά
  • 1 κουτί λαζάνια 500 γραμμάρια
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 400 γραμμάρια κιμά
  • 2 καρότα
  • 2 κλωνάρια σέλινο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτί σάλτσα ντομάτα κονκασέ
Για την μπεσαμέλ
  • 5 κουταλιές γλυκού βούτυρο
  • 5 κουταλιές του γλυκού αλεύρι
  • 1 φλυτζάνι γάλα
  • 2 φλυτζάνια τριμμένο τυρί
  • Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
  • Βράστε τα λαζάνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
  • Οταν τα σουρώσετε ραντίστε τα με λίγο ελαιόλαδο ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους
  • Σε βαθύ τηγάνι ροδίστε καλά τον κιμά
  • Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο και τα καρότα όλα ψιλοκομμένα και ροδίστε για 3 λεπτά
  • Προσθέστε την σάλτσα ντομάτας, ροδίστε 3 λεπτά, χαμηλώστε τη φωτιά και βράστε για 1 ώρα
  • Ρίξτε αλάτι και πιπέρι
  • Τώρα η μπεσαμέλ: Σε κατσαρόλα ρίξτε το βούτυρο να λιώσει σε πολύ χαμηλή φωτιά
  • Προσθέστε το αλεύρι, λιώστε καλά και προσθέστε το γάλα χλιαρό
  • Ανακατέψτε ζωηρά για να γίνει παχύρευστη μπεσαμέλ
  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Τώρα ξεκινάμε το στρώσιμο: μια στρώση λαζάνια, μία στρώση κιμά, ρίξτε τριμμένο τυρί
  • Κάντε έναν δεύτερο όροφο με τον ίδιο τρόπο
  • Κάντε έναν τρίτο όροφο και ολοκληρώστε περιχύνοντας όλη την επιφάνεια με μπεσαμέλ
  • Αν έχετε υλικά, κάντε και τέταρτο όροφο
  • Ρίξτε άφθονο τυρί από πάνω
  • Ψήστε στον ζεστό φούρνο για 40 λεπτά
  • Αν κινδυνεύει να καεί η επιφάνεια, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις