Σάββατο, 20 Μαΐου 2017

Συμφωνίες δις για εξοπλισμούς υπογράφει ο Τραμπ στη Σ.Αραβία “χωρίς μαντήλα”

Συμφωνίες για εξοπλισμούς τουλάχιστον 110 δις θα υπογράψει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό. Μόνο η Σαουδική Αραβία μπορεί
να υπογράφει τέτοια συμβόλαια. Εκεί βρίσκεται ο Ντόναλντ Τραμπ μαζί με τη σύζυγο και τη κόρη του οι οποίες δεν φόρεσαν μαντήλα. Στη Σαουδική Αραβία οι “ισχυροί επισκέπτες” φαίνεται ότι έχουν αυτή την επιλογή… Οι υπόλοιποι ακολουθούμε τους κανόνες.
Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ δήλωσε σήμερα ότι η επίσκεψη του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο βασίλειο θα ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και θα βοηθήσει στην ενίσχυση της παγκόσμιας ασφάλειας. Αυτό είναι το πρώτο επίσημο ταξίδι του Τραμπ στο εξωτερικό. Θα διαρκέσει οκτώ μέρες και θα περιλαμβάνει επισκέψεις στο Ισραήλ, τα Παλαιστινιακά Εδάφη, τις Βρυξέλλες, το Βατικανό και τη Σικελία. “Κύριε Πρόεδρε, η επίσκεψή σας θα ενισχύσει την στρατηγική μας συνεργασία, θα οδηγήσει στην παγκόσμια ασφάλεια και σταθερότητα”, αναφέρει ο βασιλιάς Σαλμάν σε μήνυμά του, στα αγγλικά και στα αραβικά, στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter. Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας απένειμε στον Τραμπ την ανώτατη τιμητική διάκριση του βασιλείου, το χρυσό μετάλλιο βασιλιάς Αμπντουλαζίζ, στη διάρκεια συνάντησής τους στο παλάτι. Σήμερα ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία αναμένεται να υπογράψουν συμφωνίες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για εξοπλιστικά, μεταξύ των οποίων και για την συναρμολόγηση 150 ελικοπτέρων Blackhawk στη Σαουδική Αραβία, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Η ίδια ανακοίνωση διευκρινίζει ότι πρόκειται για μια συμφωνία ύψους έξι δισ δολαρίων και ότι αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία περίπου 450 θέσεων εργασίας στη Σαουδική Αραβία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις