Κυριακή 7 Μαΐου 2017

“Η απάντησή μας θα ΄ναι συντριπτική αν η Τουρκία επιχειρήσει επεισόδιο” λέει ο Καμμένος

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην εκπομπή “Ακραίως” του ΣΚΑΙ, έστειλε μήνυμα στην Τουρκία:

“Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε έστω και κατά ένα χιλιοστό παραβίαση εθνικού εδάφους.Δεν θέλουμε πόλεμο αλλά δεν πρόκειται να παίξουμε παιχνίδια για το εσωτερικό της Τουρκίας.
 Εμείς δεν θα προκαλέσουμε ποτέ θερμό επεισόδιο. Εάν όμως προσπαθήσουν να προσβάλλουν εθνική κυριαρχία η απάντηση θα είναι συντριπτική για την Τουρκία”.
Ο ΥΕΘΑ υπενθύμισε τις προκλήσεις των Τούρκων το τελευταίο ειδικά διάστημα τονίζοντας τις αλητείες που έγιναν στο Αιγαίο την ημέρα που οι ΕΔ θρηνούσαν τον χαμό τεσσάρων στελεχών τους:
Την ώρα που κηδεύαμε αξιωματικούς μας έκαναν παραβιάσεις. Δεν σεβάστηκαν ούτε τα παιδιά 1,5 χρονών του αντιστράτηγου Γούλα που χαιρέταγαν τον πατέρα τους κανοντας παραβιάσεις”.
Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία είπε ότι “η μπούργκα έχει εγκατασταθεί στην Κωνσταντινούπολη… Ο ISIS πηγαινοέρχεται στην Κωνσταντινούπολη”.
 “Θα πρέπει να καταλάβει η Ευρώπη ότι εμείς δεν διαφυλάσσουμε μόνο τα σύνορα της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης…Γι αυτό και στηριζόμαστε περισσότερο στις ΗΠΑ”,είπε ακόμη.
 Ο Π.Καμμένος αναφέρθηκε επίσης στην κατάσταση που επικρατεί στα Βαλκάνια:
 “Η Αλβανία πρέπει να αντιληφθεί ότι είναι προς το συμφέρον της να έχει καλές σχέσεις με την Ελλάδα…Διάφοροι μεγαλοιδεατισμοί κατσαπλιάδων λειτουργούν σε βάρος της Αλβανίας…Πάγια τακτική ελλάδας η μη αλλαγή συνόρων αλλά θα προστατεύσουμε χριστιανικούς πληθυσμούς…Εμπλοκή δεν θα υπάρξει αλλά η Ελλάδα θα είναι παρούσα σε οποιαδηποτε συμμαχική προσπάθεια αποτροπής της δημιουργίας μεγάλου μουσουλμανικου τόξου στην περιοχή…
Οι ΕΔ της χώρας είναι πάντα ετοιμες να απαντήσουν σε οποιαδήποτε πρόκληση…Οι ΕΔ στα βαλκάνια είναι οι πιο ισχυρές που υπάρχουν. Δεν θα χρησιμοποιήσουμε αυτή την ισχυ για να καταπνιξουμε μια πολεμική ανάφλεξη…
 Δεν πρόκειται να δεχθω τη χρήση του όρου Μακεδονία θεωρώ όμως ότι όπως έχουν έρθει τα πράγματα θα λήξει η υπόθεση για την ονομασία…Φτάσαμε στο σημείο αν θα υπαρχει καν ως χώρα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις