Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Στις ΗΠΑ έχουν προτείνει τη δημιουργία ενός ταμείου για την αντιμετώπιση της Ρωσίας

RIA Novosti / Βλαντιμίρ Astapkovič Προβολή του Καπιτωλίου στην Ουάσιγκτον. Φωτογραφία αρχείου
ΜΟΣΧΑ, 26 Μαΐου – RIA Novosti. Ο Αμερικανός Γερουσιαστής  Salud Karbahal πρότεινε να διαθέσει $ 100 εκατομμύρια για τη δημιουργία ενός ταμείου για την
αντιμετώπιση της ρωσικής επιρροής. Το αντίστοιχο νομοσχέδιο [1] εισήχθη  στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο Συγγραφέας της πρωτοβουλίας, ονόμασε το νομοσχέδιο  Κίνδυνος, θεωρεί ότι είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν  εναντίον της Μόσχας οι  μέθοδοι , οι οποίες  χρησιμοποιήθηκαν ενάντια στη Σοβιετική Ένωση την εποχή του Ρόναλντ Ρέιγκαν. Σε σχέση με αυτό ο  Karbahal προτείνει να  αναδημιουργήσει την  ομάδα εργασίας, η οποία το 1986 έκανε έρευνες για τις  «ανατρεπτικές δραστηριότητες της Σοβιετικής Ένωσης» εναντίον των  ΗΠΑ και άλλων χωρών. Ομοίως, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα πρέπει να πραγματοποιήσει μια έρευνα μεγάλης κλίμακας για τις  ρωσικές «μεθόδους αποσταθεροποίησης των δημοκρατικών θεσμών στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό», και να δημοσιεύσει μια έκθεση σχετικά με τα αποτελέσματα της.
Το μέλος του Κογκρέσσου είναι βέβαιο ότι η Μόσχα προσπαθεί να «βάλουν μια σφήνα μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρώπης», « την διάσπαση της Ευρώπης από το εσωτερικό», « να εκφοβίσει τους συμμάχους  των ΗΠΑ» και να «δυσφημίσει τον  ΝΑΤΟ και την ΕΕ.»
Οι Δυτικοί πολιτικοί έχουν επανειλημμένα υποστηρίξει τον  « κίνδυνο  της ρωσικής επιρροής» και κατηγόρησαν  τη Μόσχα για παρέμβαση στην Ευρώπη και τις εσωτερικές υποθέσεις των ΗΠΑ. Έτσι, στο τέλος του Δεκεμβρίου 2016, η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Barak  Obama επέβαλε κυρώσεις κατά εννέα ρωσικών  ιδρυμάτων , εταιρειών  και ιδιωτών για «παρέμβαση στις εκλογές» και «πίεση στους διπλωμάτες των ΗΠΑ»  που εργάζονται στη Ρωσία. Ταυτόχρονα, το Κογκρέσο των ΗΠΑ δήλωσε την πρόθεσή του  να διεξάγει τη δική του έρευνα για το θέμα.
Καμία ένδειξη ρωσικής συμμετοχής στις επιθέσεις hacking  που στοχεύουν στον επηρεασμό του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών, από την κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει ποτέ παρουσιαστεί. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας για αυτές τις κατηγορίες, είπε ότι στο δημοσιευμένα στοιχεία δεν υπάρχει τίποτα προς το συμφέρον της Ρωσίας και λόγω της  υστερίας αναγκάστηκαν  να αποσπάσουν  την προσοχή του κόσμου  από τα προβλήματα του.
References [ βιβλιογραφικές αναφορές]  законопроект
   ( https://carbajal.house.gov/media/press-releases/rep-carbajal-introduces-risk-act-produce-official-report-russian-subversive )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις