Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

Πρώτη δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς από τη Τουρκία- Δείτε το βίντεο

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
της Μαρίνας Νικολάκη
Τις… δόξες του Κιμ Γιονγκ Ουν μάλλον ζήλεψε ο Ρ.Τ.Ερντογάν, γι΄αυτό σήμερα
προχώρησε στην πρώτη δοκιμή, πυραύλου, μεγάλου βεληνεκούς, στη Σινόπη της Τουρκίας.
Την ανακοίνωση έκανε όπως ο υπουργός Άμυνας της χώρας Φικρί Ισίκ, σύμφωνα με το ΡΙΚ.
Στην Αμυντική Βίβλο 2016-2017 που κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα μπορείτε να βρείτε μια «προφητική» μελέτη για το βαλλιστικό πρόγραμμα που αναπτύσσει η Τουρκία και τους κινδύνους που δημιουργεί σε βάρος της ΕλλΆδας αλλά και τον τρόπο της αντιμετώπισης της απειλής αυτής από τις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρα μας.
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, δήλωσε ότι η δοκιμή στέφθηκε με επιτυχία. Πρόσθεσε ότι πρόκειται για πύραυλο βεληνεκούς, διακοσίων-ογδόντα χιλιομέτρων «Μπόρα», ο οποίος έπεσε στη Μαύρη Θάλασσα.
Η Τουρκία, κατέληξε, κατασκευάζει πλέον τους δικούς της πυραύλους και θα κατασκευάσει ακόμα καλύτερους.
Να θυμίσουμε ότι τον Φεβρούριο η Τουρκία είχε ανακοινώσει ότι κατασκευάζει πυραύλους εδάφους-εδάφους με βεληνεκές 1.000 χλμ.
Σύστημα πυραύλων εδάφους-εδάφους μεγάλου βεληνεκούς λοιπόν,  αναπτύσσει η υπό κρατικό έλεγχο τουρκική εταιρεία Roketsan, όπως ανέφερε η τουρκική γραμματεία Αμυντικών Βιομηχανιών (SSM).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος «Bora», όπως λέγεται, προχωρά κανονικά και τελικός του στόχος είναι να κατασκευαστούν πύραυλοι με βεληνεκές 1.000 χιλιομέτρων.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, με αυτή την εμβέλεια στο στόχαστρο των τουρκικών πυραύλων μπαίνουν πολλές πρωτεύουσες ξένων χωρών, όπως η Δαμασκός, η Βαγδάτη, η Τεχεράνη, το Τελ Αβίβ, το Κάιρο, το Βελιγράδι, η Αθήνα, το Κίεβο και η Βουδαπέστη.
Υπενθυμίζεται ότι το 2016, ο επικεφαλής του SSM Ισμαήλ Ντεμίρ είχε δηλώσει ότι η Τουρκία θα μπορούσε να σχεδιάσει και να κατασκευάσει ένα επιθετικό πυραυλικό σύστημα, παράλληλα με τα  σχέδιά της για την κατασκευή ενός αντιπυραυλικού  αμυντικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς.
Δείτε το βίντεο:
pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις