Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Τι απάντησε ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ για τις σημαίες της «ανεξάρτητης Θράκης»

Αναλυτικά η δήλωσή του

Την απάντησή του σε όσους τον κατηγορούν ότι υποστηρίζει την «ανεξαρτησία» της Θράκης έδωσε με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ. Αναλυτική η απάντησή του:

«Παραβρέθηκα πριν λίγες ημέρες στην Προύσα της Τουρκίας, σε ιδιωτική επίσκεψη συμμετοχής σε μια μεγάλη θρησκευτική τελετή ομοθρήσκων μου που διοργανώνεται κάθε χρόνο αυτή την εποχή από πολίτες που κατάγονται από την Θράκη και ζουν εκεί εδώ και πολλές δεκαετίες, διατηρώντας τους δεσμούς με τον τόπο καταγωγής τους.
»Η διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα των δήμων Προύσας και Οσμάν Γκαζί και οι ήταν οι ίδιοι οι Δήμαρχοι των δύο μεγάλων αυτών δήμων, που με προσκάλεσαν και μου έκαναν την τιμή να με φιλοξενήσουν.
»Σε αυτό το πλαίσιο κλήθηκα να απευθύνω έναν τυπικό χαιρετισμό και τίποτα περισσότερο, που δεν θα μπορούσε να είναι αιτία πανηγυρισμού για κανέναν.
»Ξέρω πολύ καλά να κρατώ την θέση μου και να τιμώ τον ρόλο μου ως βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου και μέλους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και το έχω αποδείξει, άλλωστε, σε όλη την διάρκεια της πολιτικής μου διαδρομής.
»Ουδέποτε ταυτίστηκα ή συμπορεύτηκα με άκρα και ακραίους κάθε προέλευσης.
»Τέλος, υποδείξεις πατριωτισμού και μαθήματα αυτού του είδους από τους ΑΝΕΛ, δεν δέχομαι.
»Με την φρασεολογία τους και την πολιτική τους θεώρηση κάνουν ζημιά στη Θράκη σε πολλά επίπεδα και αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι αποτελούν την εθνικιστική συνιστώσα της κατά τα άλλα αριστερής και προοδευτικής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις