Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Ο αμετανόητος κ. Κόκκαλης «απειλεί» ότι θα φύγει! – Άντε γειά λοιπόν…

Έπειτα από 3 (+1) μνημόνια και πολλά χρόνια λιτότητας που πληρώνουμε ακριβά όλοι οι Έλληνες, φαίνεται πως κάποιοι παραμένουν… αμετανόητοι και ζητούν ξανά «εξυπηρετήσεις»
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μπορεί να θεωρεί ότι «ξεμπέρδεψε» με την διαπλοκή και το «παλιό», όμως αυτό δεν φαίνεται να έχει… συμβιβαστεί με την ιδέα πως τελείωσαν οι μέρες που οι (δημόσιες) αγελάδες ήταν παχιές. 
Για του λόγου το αληθές, η ξαφνική επανεμφάνιση του Σωκράτη Κόκκαλη μετά από μεγάλο διάστημα …αφωνίας, ήρθε να μας θυμίσει πως γίνονταν οι business …τον παλιό καλό καιρό και τελικά πως κατέληξε η χώρα στην αγκαλιά των δανειστών και τα μνημόνια.
Κατά την Γενική Συνέλευση των μετόχων της Intralot την Πέμπτη 18/5, ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Κόκκαλης επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση επειδή αγνοεί (!) την εταιρεία του.
Μάλιστα, απείλησε με μεταφορά της φορολογικής έδρας της Intralot στον εξωτερικό.
«Είναι κάτι το οποίο δεν επιθυμούμε (σ.σ. φυγή), αλλά ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται η Intralot θα μας αναγκάσει να το πράξουμε»,  δήλωσε ο κ. Κόκκαλης. «Στην Ελλάδα δεν μας δίνουν σημασία, μας έλεγαν εθνικούς προμηθευτές τα ΜΜΕ τα οποία εν πολλοίς ευθύνονται για την κατάσταση στην χώρα μας» πρόσθεσε.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο πρόεδρος της Intralot εξέφρασε …παράπονα επειδή ο ιδιωτικός πλέον ΟΠΑΠ επέλεξε να συνεργαστεί με άλλο τεχνολογικό πάροχο και η κυβέρνηση δεν βοηθάει την Intralot να μείνει στην Ελλάδα! Αλήθεια, πως άραγε φαντάζεται ο κ. Κόκκαλης μια τέτοια υποστήριξη; Το ερώτημα, βέβαια, είναι ρητορικό…
Αφού προειδοποίησε ότι μπορεί να μεταφέρει την έδρα της Intralot από την Ελλάδα στο …Χονγκ Κονγκ, ο κ. Κόκκαλης συνέχισε υπερασπίζοντας τον πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου Παιγνίων και ασκώντας σκληρή κριτική στη νυν διοίκηση της ανεξάρτητης αρχής για την «αναρχία» στο διαδικτυακό στοίχημα, αλλά και στην κυβέρνηση για «την πολυετή καθυστέρηση ενός κανονικού διαγωνισμού για μόνιμες άδειες διαδικτυακού στοιχηματισμού».
Ο πάλαι ποτέ «εθνικός προμηθευτής» όμως παρέλειψε (;) να αναφέρει πως το προσωρινό καθεστώς αδειοδότησης που θεσπίστηκε το 2011 έχει ευνοήσει συγκεκριμένα συμφέροντα και εταιρείες διαδικτυακού στοιχήματος που επί σειρά ετών δεν αποδίδουν φόρους στο Δημόσιο.
Η «αναρχία» που επικαλείται ο κ. Κόκκαλης ενισχύθηκε από την απραξία της προηγούμενης διοίκησης της ΕΕΕΠ, με την νέα διοίκηση υπό τον Ευάγγελο Καραγρηγορίου να έχει φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα στην καταπολέμηση των παράνομων εταιρειών του διαδικτύου. Ήδη, η Black List της ΕΕΕΠ περιλαμβάνει περίπου 1000 παράνομα site και ανανεώνεται συνεχώς από την Επιτροπή.
Ο κ. Κόκκαλης παρέλειψε ακόμη να αναφέρει το παραμικρό για το πώς κυριάρχησε η Intralot στην οικονομική ζωή της χώρας επί δεκαετίες, τις σχέσεις του ίδιου με τις κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) και τα «χρυσά» συμβόλαια με τον κρατικό ΟΠΑΠ για τα οποία έχουν χυθεί τόνοι μελάνης κα είναι γνωστά σε κάθε Έλληνα.
Έπειτα από 3 (+1) μνημόνια και πολλά χρόνια λιτότητας που πληρώνουμε ακριβά όλοι οι Έλληνες, φαίνεται πως κάποιοι παραμένουν… αμετανόητοι και ζητούν ξανά «εξυπηρετήσεις».
www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις