Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Με στιλ Μιτεράν ανέβηκε στην εξέδρα του Λούβρου ο Μακρόν -Ενθουσίασε τους οπαδούς του [εικόνες & βίντεο]

Με αέρα και στιλ Μιτεράν, όπως σχολιάστηκε από γαλλικά ΜΜΕ, ο Εμανουέλ Μακρόν έκανε τις πρώτες δηλώσεις στους ψηφοφόρους του στο Λούβρο, μετά τον εκλογικό του θρίαμβο.

Ο 39χρονος πρόεδρος της Γαλλίας, περπάτησε μόνος μια μεγάλη απόσταση με επιβλητικό ύψος για να καταδείξει το προεδρικό του στάτους.
Υπό τους ήχους του «Υμνου στη χαρά» της 9ης συμφωνίας του Μπετόβεν, ο Μακρόν θέλησε να στείλει το μήνυμα του ευρωπαϊκού προσανατολισμού του.
Σε μια εμβληματική ομιλία, ο Μακρόν διεμήνυσε πως «νίκησε η Γαλλία» ενώ έστειλε και μήνυμα ενότητας τους θυμωμένους και απογοητευμένους ψηφοφόρους της Λεπέν.
Οπως είπε, θεωρεί κεφαλαιώδους σημασίας την οικοδόμηση μιας κοινοβουλευτικής «πλειοψηφίας της αλλαγής» προκειμένου να προχωρήσει στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που χαρακτήρισε απόλυτα απαραίτητες για τη Γαλλία κατά τη διάρκεια της θητείας του.
Υποσχόμενος να μην υποχωρήσει και να μην παραχωρήσει «τίποτε στον φόβο» ούτε «στον διχασμό», ο 39χρονος Μακρόν, που θα γίνει σε λίγες ημέρες ο νεότερος πρόεδρος την ιστορία της Γαλλίας, κάλεσε τους υποστηρικτές του να κινητοποιηθούν ενόψει των βουλευτικών εκλογών (11η/18η Ιουνίου) και τόνισε ότι η χώρα «ευελπιστεί και αξίζει» να υπάρξει μια «πλειοψηφία της αλλαγής».
«Αυτή την πλειοψηφία της αλλαγής, αυτήν περιμένω από εσάς μέσα στις επόμενες έξι εβδομάδες», επέμεινε στην επινίκια ομιλία του.
«Θα κάνω ό,τι μπορώ τα επόμενα πέντε χρόνια ώστε κανένας να μην έχει λόγο ποτέ ξανά να ψηφίσει τα άκρα», είπε εξάλλου ο Μακρόν, αναφερόμενους στους πολίτες που ψήφισαν την υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, την Μαρίν Λεπέν.
«Η Ευρώπη και ο κόσμος περιμένουν από εμάς να υπερασπιστούμε το πνεύμα του Διαφωτισμού», είπε ακόμα ο Μακρόν και πρόσθεσε «δεν θα εκχωρήσουμε τίποτα στον φόβο, δεν θα εκχωρήσουμε τίποτα στον διχασμό».
«Το καθήκον μας είναι τεράστιο. Θα χρειαστεί να οικοδομήσουμε, από αύριο και μπρος, μια αληθινή πλειοψηφία, μια ισχυρή πλειοψηφία. Αυτή η πλειοψηφία για την αλλαγή είναι αυτό που ελπίζει και αυτό που αξίζει η χώρα».
Ο Μακρόν εξάλλου ευχαρίστησε εκείνους τους Γάλλους «που με ψήφισαν χωρίς να μοιράζονται τις ιδέες μου» και σημείωσε ότι «γνωρίζω ότι δεν πρόκειται για μια εν λευκώ επιταγή».
Σημεία της ομιλίας του
«Σας ευχαριστώ που αγωνιστήκατε τολμηρά και θαρραλέα. Απόψε νικήσατε εσείς, νίκησε η Γαλλία. Αυτό που κάναμε μαζί, αυτό που καταφέραμε δεν έχει προηγούμενο δεν έχει ισοδύναμο. Ολοι έλεγαν πως είναι αδύνατο, αυτοί όμως δεν ήξεραν τη Γαλλία Σας ευχαριστώ που με εμπιστευθήκατε, ευχαριστώ που πήρατε ρίσκα.
Οι ψηφοφόροι της Λεπέν εξέφρασαν σήμερα θυμό, απογοήτευση ή και τις πεποιθήσεις τους. Τα επόμενα 5 χρόνια θα κάνω τα πάντα ώστε να μην έχουν κανένα λόγο να ξαναψηφίσουν Λεπέν. Απόψε μιλώ στους πολίτες της Γαλλίας εκείνους που εσείς εκπροσωπείται.
Η Ευρώπη προσδοκά από εμάς να υπερασπιστούμε το πνεύμα του Διαφωτισμού να υπερασπιστούμε τις αξίες που αντιπροσωπεύουμε. Να υπερασπιστούμε τις ελευθερίες, να φτιάξουμε έναν κόσμο πιο δίκαιο. Nα επανιδρύσουμε την Ευρώπη και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια όλων.
Θα σας προστατεύσω ενάντια στις απειλές. Θα καταπολεμήσω τα ψεύδη. Θα σεβαστώ τον καθένα σας. Θα σας υπηρετήσω με ταπεινοφροσύνη, με σθένος, στο όνομα του τριπτύχου "ισότητα - αδελφοσύνη - ελευθερία”».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις