Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017

Οι κάτοικοι των Αναργύρων Φλώρινας βλέπουν τα σπίτια τους να σπάνε...


Οι κάτοικοι των Αναργύρων Φλώρινας βλέπουν τα σπίτια τους να σπάνε...


Κατέρρευσε τοίχος μονοκατοικίας στους Αναργύρους  Φλώρινας! ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ ΣΩΘΗΚΕ 5ΜΕΛΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Το φταίξιμο στη δραστηριότητα της ΔΕΗ ρίχνουν οι κάτοικοι. Μόνη λύση η μετεγκατάσταση!

 

 

Τύχη βουνό είχε μια 5μελής οικογένεια, με τρία ανήλικα παιδιά ηλικίας 2, 4 και 7 ετών, στους Αναργύρους, Τοπική Κοινότητα του Δήμου Αμυνταίου, καθώς γύρω στις 6 το πρωί του Σαββάτου 7 Μαρτίου, την ώρα που όλοι κοιμόταν, κατέρρευσε ένας τοίχος στην κουζίνα της ενοικιαζόμενης οικίας στην οποία διέμενε, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιο από τα μέλη της.


Στο πόδι βρίσκονται οι κάτοικοι των Αναργύρων, Τοπική Κοινότητα του Δήμου Αμυνταίου, από το φόβο νέων ρηγματώσεων στα οικήματά τους, καθώς λόγω της δραστηριότητας του γειτονικού ορυχείου της ΔΕΗ Αμυνταίου, έχουν προκληθεί νέα ρήγματα στο έδαφος πλησίον του οικισμού τους, με αποτέλεσμα να φοβούνται πλέον να κοιμηθούν στα σπίτια τους μη τυχόν και καταρρεύσουν.
«Οι κάτοικοι είναι τρομοκρατημένοι από τα μεσάνυχτα της περασμένης Κυριακής που ακούστηκαν τρεις διαδοχικοί δυνατοί θόρυβοι και πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους. Ακούν συνέχεια θορύβους και νομίζουν πως γίνεται σεισμός, αφού κουνιούνται τα σπίτια τους, με αποτέλεσμα να φοβούνται να κοιμηθούν στα σπίτια τους μην τυχόν και καταρρεύσουν», δήλωσε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αναργύρων, Γιώργος Τσισμαλίδης. Επισήμανε ότι η ανησυχία είναι έκδηλη μεταξύ των κατοίκων των Αναργύρων, οι οποίοι ζητούν ανοιχτά πλέον παρέμβαση του Εισαγγελέα, πριν συμβεί κάποιο ατύχημα από κατάρρευση οικιών, καθώς πρόσφατα κατέρρευσε σπίτι στον οικισμό με αποτέλεσμα μια οικογένεια με τρία παιδιά που έμενε σ’ αυτό αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει. Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αναργύρων εξέφρασε επίσης την μεγάλη αγανάκτηση των κατοίκων για την καθυστέρηση που σημειώνεται στο ζήτημα μετεγκατάστασης του οικισμού τους, καθώς δεν έχει εκδοθεί ακόμη το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα. Το θέμα αυτό έθεσε ο πρόεδρος το μεσημέρι της Πέμπτης στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρο Καρυπίδη, ο οποίος ενημέρωσε αμέσως τηλεφωνικά τη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το φόβο κατάρρευσης σπιτιών στον οικισμό των Αναργύρων. Κλείστηκε μάλιστα και συνάντηση με τον υπουργό Γιώργο Σταθάκη, για την ερχόμενη Τετάρτη, στην οποία θα τεθεί εμφατικά το ζήτημα άμεσης έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος για την μετεγκατάσταση τόσο των Αναργύρων όσο και της Ακρινής Κοζάνης. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον κ. Τσισμαλίδη, επισκέφτηκε τους Αναργύρους κλιμάκιο μηχανικών του ΤΑΣ, για να δει από κοντά τα ρήγματα πέριξ του οικισμού και να συντάξει σχετική έκθεση την οποία θα επιδώσει στον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για τα περαιτέρω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις