Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

Νέες αποκαλύψεις του Βαρουφάκη για τον Τσίπρα

«Ο Αλέξης Τσίπρας το καλοκαίρι του 2015 μου είπε ότι έπρεπε να φοβάμαι ένα νέο Γουδή», τονίζει με έμφαση ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.


Όπως αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο VICE Greece «το θεώρησα μια μορφή απειλής, μια μορφή προτροπής να φοβηθώ για να συμπαραταχτώ στην απόφαση να συνθηκολογήσει. Δεν το πίστεψα ποτέ. Περιμένω να γίνει Ειδικό Δικαστήριο, θα πάω με τα στοιχεία μου».

Επιπλέον ο πρώην υπουργός Οικονομικών σημειώνει ότι είπε στον Πρωθυπουργό «να μην κάνει δημοψήφισμα αν είχε αποφασίσει να συνθηκολογήσει».

«Έβλεπα ότι ήθελε να συνθηκολογήσει, ήταν πριν την προκήρυξη του δημοψηφίσματος… του είχα πει ότι βλέπω πως πας για συνθηκολόγηση, ξέρεις ότι διαφωνώ. Αν όμως αποφασίσεις τον δρόμο της συνθηκολόγησης μην βγάλεις στο δρόμο τον κόσμο μας, μην τους ενεργοποιήσεις με δημοψήφισμα συγκρουσιακά απέναντι στην τρόικα με στόχο να χάσουμε για να συνθηκολογήσεις. Μάλιστα, του είχα ετοιμάσει έναν λόγο, ένα πρόπλασμα λόγου. Εγώ δεν προτείνω να το κάνεις, προτείνω να κάνεις αυτό που είχαμε υποσχεθεί ο ένας στον άλλο στην αρχή αλλά αν είναι να παραβείς αυτή τη συμφωνία και να συνθηκολογήσεις κάν' το έτσι, κάνε ένα διάγγελμα. Και δεν ήθελε να το κάνει, μου λέει ότι εγώ δεν μπορώ να πω στον κόσμο ότι συνθηκολογώ», σημειώνει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις