Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Κραυγή αγωνίας Αμερικανών αξιωματούχων: Δεν θα ανταπεξέλθουμε σε σύγκρουση με Ρωσία ή Κίνα!

Παραδέχονται την μεγάλη έλλειψη οπλικών συστημάτων σε ποσότητα αλλά και ποιότητα.
Σαφή προειδοποίηση απέστειλε ο επικεφαλής των ναυτιλιακών δυνάμεων των ΗΠΑ,
 Darren McDew, μιλώντας στην Επιτροπή Ένοπλων Υπηρεσιών της Γερουσίας, αναφερόμενος στην τρομακτική έλλειψη που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι ΗΠΑ σε περίπτωση ενός γενικευμένου πολέμου με άλλες μεγάλες δυνάμεις.
«Οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν αρκετά πλοία, αεροσκάφη ή εναέρια δεξαμενόπλοια ανεφοδιασμού για τη μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων εξοπλισμού, προμηθειών και εργατικού δυναμικού σε περίπτωση μεγάλου πολέμου!», είπε ο ίδιος, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου ακόμη και για την ασφάλεια των ΗΠΑ σε ένα τόσο ασταθές περιβάλλον.
Ο Γενικός Διευθυντής της Πολεμικής Αεροπορίας αποκάλυψε ότι το τμήμα του είναι επί του παρόντος ικανό να μεταφέρει αεροσκάφος μόνο σε μια δύναμη μεγέθους ταξιαρχίας, χρησιμοποιώντας αεροσκάφη μεταφοράς C-5 και C-17 σε ένα ξένο θέατρο μαχών, προσθέτοντας ότι ο στρατός θα δώσει πραγματική μάχη προκειμένου να συμπληρώσει τα στρατεύματά του αν η σύγκρουση διήρκεσε περισσότερο από 30 ημέρες.
Σαφώς και μία γενικευμένη σύγκρουση με μεγάλες δυνάμεις (όπως είναι η Ρωσία και η Κίνα) θα διαρκέσει πολύ μεγαλύτερο διάστημα από ότι αντέχει στην πραγματικότητα η αεροπορία και το ναυτικό των ΗΠΑ.
Η μεγάλη αδυναμία για υπερπόντια αποστολή και συνεχή ανανέωση αμερικανικών στρατευμάτων, είναι και αποτέλεσμα του συνεχούς αφοπλισμού των ΗΠΑ επί θητείας Ομπάμα, γεγονός που κατάστησε «μη λειτουργικό» μεγάλο μέρος του στόλου σε ξηρά , αέρα και θάλασσα.
Εξάλλου και ο ίδιος ο Τραμπ το είχε παραδεχθεί αυτό μιλώντας πριν μερικούς μήνες σε εκδήλωση του ναυτικού.
Υποσχέθηκε ωστόσο ότι οι ΗΠΑ θα επανέλθουν και πάλι στην κορυφή, αποκτώντας τον ισχυρότερο στρατό που είχαν μέχρι σήμερα.
Θα προλάβουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις