Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

Απάντηση Μαξίμου σε Παπαδημούλη: «Όχι» σύσκεψη αρχηγών «σε αυτή τη φάση»

Πάγο στα σενάρια για σύσκεψη Πολιτικών Αρχηγών με θέμα το χρέος επιχειρεί να βάλει εκ νέου το Μαξίμου.
Νωρίτερα κυβερνητικές πηγές σημείωναν πως «πρέπει να καταστεί σαφές σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, ακόμη και σε αυτές που πριν λίγο καιρό μιλούσαν για βιώσιμο χρέος, ότι η μάχη για την απομείωση (σ.σ. του χρέους) είναι εθνικού χαρακτήρα. Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει πρόθεση για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών». 

Η κυβέρνηση δεν κλείνει τελείως τη σχετική σεναριολογία που αυτή τη φορά τροφοδοτήθηκε εκ των έσω, από δηλώσεις του Δημήτρη Παπαδημούλη – ενδεικτική είναι η αναφορά πως δεν υπάρχει πρόθεση για συσκεψη αρχηγών «σε αυτή τη φάση».

Σε πρωινή του συνέντευξη  (στο ραδιόφωνο 24/7) ο Αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου κι ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης αναφερόμενος στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι της κυβερνητικής διαπραγματευτικής προσπάθειας,  ανέφερε:

«Θα περίμενα ο Μητσοτάκης να μιλήσει με Μέρκελ και Σόιμπλε και να στηρίξει την προσπάθεια». Και πρόσθεσε πώς κάτι τέτοιο θα άνοιγε το δρόμο για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών: «Αυτό θα άνοιγε τον δρόμο για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για συνεννόηση». Σύστησε δε στον πρόεδρο της ΝΔ «να ακούει περισσότερο τον Δένδια, παρά τον Γεωργιάδη».

Πάντως, τα σχετικά σενάρια που άνοιξαν εκ νέου ύστερα και από τη θέση που πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την περασμένη Τετάρτη – στον απόηχο του «ναυαγίου» του Eurogroup – ότι η λύση στο χρέος είναι αδιαπραγμάτευτη εθνική προτεραιότητα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σχολιάζοντας μία μέρα μετά αυτή τη θέση την χαρακτήρισε «υποκριτική», ενώ στο ερώτημα αν η κυβέρνηση θα έβλεπε ένα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για το θέμα του χρέους, απέκρουσε τα σχετικά σενάρια λέγοντας: «η διεθνής συζήτηση για το χρέος έχει προ πολλού περάσει, στο επίπεδό της και στο βάθος της, τη συζήτηση που γίνεται στην εγχώρια πολιτική σκηνή, αλλά και στα ελληνικά media». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις