Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Απίστευτος Τραμπ: Η γυμναστική μικραίνει τη ζωή

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει κατά καιρούς προβεί σε κάποιες αμφιλεγόμενες δηλώσεις που έχουν προξενήσει έντονες αντιδράσεις. Από σήμερα μπορούμε να προσθέσουμε άλλη μια!


Ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως δήλωσε, πιστεύει ότι οι άνθρωποι γεννιούνται με μια συγκεκριμένη ποσότητα ενέργειας και επομένως, αν θέλουν να ζήσουν για πολύ καιρό θα ήταν προτιμότερο να μην γυμνάζονται.

Αναφορά σε αυτή του την άποψη έκανε σε ένα μεγάλο αφιέρωμα το New Yorker, το οποίο έγραψε αναλυτικά:

«Κυκλοφορούν διάφορες εικασίες σχετικά με την σωματική και την ψυχική υγεία του Τραμπ, και αυτό διότι έχουμε λίγα γνωστά στοιχεία γι’αυτές. Κατά τη διάρκεια της πολιτικής εκστρατείας του, το προσωπικό του ανέφερε ότι έχει ύψος 1 μέτρου και 91 εκατοστών, ενώ ζυγίζει 107 κιλά, αναλογία που θεωρείται υπερβολική, αλλά όχι παχύσαρκη».

«Ο Τραμπ υποστηρίζει ότι δεν «κοιμάται πολύ» (‘μ’αρέσει να κοιμάμαι τρεις, τέσσερις ώρες’) ενώ έχει εκφράσει την αγάπη που τρέφει για τις μπριζόλες και τα McDonald’s. Πέρα από το γκολφ θεωρεί ότι κάθε αθλητική δραστηριότητα είναι επιβαρυντική, και ότι ο άνθρωπος γεννιέται με μια συγκεκριμένη ποσότητα ενέργειας που κάποτε τελειώνει, όπως ακριβώς συμβαίνει και με μια μπαταρία».

Η ανατρεπτική του άποψη έρχεται σε αντίθεση με πολλές μελέτες που αποδεικνύουν ότι η άσκηση κάνει τον άνθρωπο να ζει μια μακρύτερη και πιο υγιής ζωή.

Για παράδειγμα, μια μελέτη από το 2012, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι 150 λεπτά κανονικής άσκησης την εβδομάδα (όπως το περπάτημα, η ποδηλασία και η πεζοπορία) σημαίνει ότι κανείς θα αυξήσει την διάρκεια ζωής του για 3,4 χρόνια.

Η ίδια έρευνα βρήκε ότι το να είναι κανείς παντελώς ανενεργός από κάθε αθλητική δραστηριότητα μπορεί να μειώσει την διάρκεια ζωής του κατά 7.2 χρόνια.

Το ερώτημα που γεννάται είναι το εξής: Πώς γίνεται ο πρόεδρος Τραμπ -με τους αμέτρητους εμπειρογνώμονες και τους συμβούλους που τον περιβάλλουν-  να πιστεύει ότι η άσκηση καταναλώνει ενέργεια, η οποία θα αφαιρέσει χρόνια απ’την ανθρώπινη ζωή;

Ο Michael Kranish και ο Marc Fisher του Washington Post εξήγησαν σε ένα πρόσφατο βιβλίο το πως ο Τραμπ κατέληξε σε αυτήν την ιδέα περί γυμναστικής και άσκησης:

«Μετά το κολέγιο, αφού ο Τραμπ έπαψε ως επί το πλείστον να ασχολείται με τα αθλητικά του ενδιαφέροντα, άρχισε να αποκτάει την πεποίθηση ότι ο χρόνος που πέρασε παίζοντας αθλήματα ήταν ολωσδιόλου χαμένος. Ο Τραμπ πιστεύει ότι το ανθρώπινο σώμα είναι σαν μια μπαταρία, με μια περιορισμένη ποσότητα ενέργειας, η οποία αν χρησιμοποιηθεί για άσκηση, εξαντλείται γρηγορότερα». 

«Όταν έμαθε ότι ο John O'Donnell, ένα από τα κορυφαία στελέχη που δουλεύουν στο καζίνο του, προπονούταν για έναν αγώνα τρίαθλου, του είπε: «Θα πεθάνεις νέος εξαιτίας αυτής σου της απόφασης».

Μάλιστα, μερικοί υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θεωρεί ότι το να στέκεσαι όρθιος και το να μιλάς, είναι επαρκείς μορφές άσκησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις