Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

«Εξωγήινοι μπορεί να ζούσαν στη Γη» -Γιατί εξαφανίστηκαν

Υπάρχουν εξωγήινοι; Είμαστε τελικά μόνοι ή όχι; Αυτό είναι ένα από τα ερωτήματα που τριβελίζει το κεφάλι της ανθρωπότητας.


Αυτή τη φορά ένας Αμερικανός επιστήμονας του διαστήματος ισχυρίζεται πως οι προηγμένες μορφές ζωής είναι πραγματικότητα αλλά πως εξαφανίστηκαν εδώ και πολύ καιρό.

Ο καθηγητής Αστρονομίας και Αστροφυσικής στο κρατικό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, Τζέισον Ράιτ, σε δημοσίευσή του αναφέρει οι εξωγήινοι μπορεί να έχουν ζήσει δισεκατομμύρια χρόνια πριν την ανθρώπινη φυλή. Οπως ισχυρίζεται, σχετικά στοιχεία θα έχουν χαθεί πια στη Γη λόγω της κίνησης των τεκτονικών πλακών και της επακόλουθης διάβρωσης, ωστόσο, θα ήταν δυνατή η αναγνώρισή τους ακόμα και αν έχουν καταστραφεί.

«Οι δομές που θάφτηκαν κάτω από τις επιφάνειες μπορούν να επιβιώσουν και να εντοπιστούν, εφόσον δεν υποστούν μια σοβαρή σύγκρουση ώστε να εξαλειφθεί η τεχνική τους φύση. Η τεχνική τους καταστροφή θα τα καθιστούσε μη λειτουργικά, αλλά θα μπορούσαν να είναι ακόμα αναγνωρίσιμα», αναφέρει, σύμφωνα με την Daily Mail.

Αναφορικά με το γιατί εξαφανίστηκαν, ο Ράιτ λέει πως «η πιο προφανής απάντηση» είναι «ένα φυσικό γεγονός, όπως η πτώση ενός αστεροειδούς, που κατέστρεψε το περιβάλλον». 

«Μόνιμα το είδος θα έπληττε ένας “σμήνος” κομητών, ένας διαπλανητικός πόλεμος ή το εάν το είδος δεν ήταν αύταρκες. Εναλλακτικά, μιας απροσδόκητη έκρηξη ακτίνων Γ ή σουπερνόβα μπορεί να προκαλέσει κατακλυσμό σε όλο το ηλιακό σύστημα», αναφέρει και προσθέτει πως «ακόμα και χωρίς κατακλυσμό το είδος μπορεί να πεθάνει ή να εγκαταλείψει οριστικά το ηλιακό σύστημα για κάποιο λόγο».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις