Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Ο Τραμπ παραδέχθηκε ότι μοιράστηκε πληροφορίες με τους Ρώσους για διεθνή τρομοκρατία

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις αποκαλύψεις πηγών της Ουάσινγκτον στην εφημερίδα Washington Post και άλλα αμερικανικά ΜΜΕ ότι ο Ντόναλντ Τραμπ
αποκάλυψε απόρρητες πληροφορίες σε Ρώσους αξιωματούχους, και παρά την επίσημη διάψευση από τον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος παραδέχτηκε πριν λίγη ώρα ότι τα σχετικά δημοσιεύματα ευσταθούν.
«Ως πρόεδρος, ήθελα να μοιραστώ με τη Ρωσία (σε μία προγραμματισμένη συνάντηση στον Λευκό Οίκο, η οποία είχε δημοσιοποιηθεί), κάτι που αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά μου, γεγονότα σχετικά με την τρομοκρατία και την ασφάλεια των αεροπορικών πτήσεων. Οι λόγοι που το έκανα ήταν ανθρωπιστικοί, συν ότι ήθελα η Ρωσία να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους και της τρομοκρατίας», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στην ανάρτησή του.
Σε τρίτο tweet του που ανήρτησε λίγα λεπτά αργότερα, ο Τραμπ εξέφρασε δυσαρέσκεια για τις διαρροές στον Λευκό Οίκο, ρίχνοντας για μια ακόμη φορά την ευθύνη στον αποπεμφθέντα διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ.
«Από την αρχή της κυβέρνησής μου, είχα ζητήσει από τον Κόμεϊ και από άλλους (αξιωματούχους) να βρουν τους υπεύθυνους για τις διαρροές στις υπηρεσίες πληροφοριών», επισήμανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις