Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Τουρκία: Κλέφτης πρόεδρος τι θα διάλεγε για πρωθυπουργό… έντιμο;

Για τον Ερντογαν και την αμύθητη περιουσία δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει μαζέψει κλέβοντας τη χώρα του είναι γνωστά και επαρκώς τεκμηριωμένα.
Δεν ιδρώνει όμως το αυτί των Τούρκων ισλαμιστών. Γιατί να ιδρώσει στην αποκάλυψη των περίφημων «Malta Files» για τον πρωθυπουργό του, Μπινάλι Γιλντιρίμ, ο οποίος πήρε… κάτι ψιλά, που ξεπερνούν σε αξία τα 130 εκατομμύρια δολάρια που δεν θα μπορούσε να δικαιολογήσει με κανένα πόθεν έσχες; Αφού δεν νοιάζει τη μισή Τουρκία τουλάχιστον το ότι τους κυβερνούν λήσταρχοι, ίσως και να κάνουν καλά.
Στο χαρτοφυλάκιο της οικογένειας Γιλντιρίμ, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις που φιλοξενούν οι ιστοχώροι «theblacksea.eu» και «mediapart.fr», βρίσκονται πλοία – κάτι ξέρουν και οι Ερντογάν από… «εφοπλισμό» – αφού βρέθηκαν στην κατοχή τους 11 πλοία με ξένη σημαία κρυμμένα σε δίκτυο υπεράκτιων εταιριών στη Μάλτα, την Ολλανδία, τις ολλανδικές Αντίλλες (Κουρακάο), ενώ υπάρχουν υποψίες και για άλλα περιουσιακά στοιχεία στις νήσους Μάρσαλ και στον Παναμά!
Τουλάχιστον τέσσερα πλοία τα αγόρασαν όπως κάνουν όλοι οι καλοί κλέφτες και απατεώνες… με δάνειο από ελβετικές και τουρκικές τράπεζες! Μέλη της οικογένειας Γιλντιρίμ, παιδιά και ανίψια, αγόρασαν ακίνητη περιουσία στην Ολλανδία πληρώνοντας 2,5 εκατομμύρια δολάρια μετρητά! Και για να σώσουν την ψυχή τους προφανώς, έδωσαν 600.000 ευρώ ανώνυμα, μέσω μιας από τις εταιρίες στην Ολλανδία, για να φτιαχτεί πολυτελές τζαμί σε δήμο κοντά στην Κωνσταντινούπολη.
Ο απίστευτος αυτός τύπος, ο Γιλντιρίμ, όσο ανέβαινε στην ιεραρχία, τόσο αυξανόταν η περιουσία του. Την περίοδο 1994-2000 έχτισε τα θεμέλια της περιουσίας του, καθώς ήταν επικεφαλής της δημοτικής εταιρίας των φέρι-μπόουτ της πόλης, αλλά εκδιώχθηκε το 2000, επειδή ανέθεσε συμβόλαιο για το μάνατζμεντ των καντινών στα πλοία… σε θείο του!
Αντί η διαφθορά του να τον εξαφανίσει από το δημόσιο προσκήνιο, τον αντάμειψε και έναν χρόνο αργότερα, το 2001, μπαίνει στην πολιτική και εντάσσεται στο AKP του Ερντογάν, με αποτέλεσμα οι εκλογές του 2002 να του χαρίσουν το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Μεταφορών! Τα ήξερε τα κόλπα και αξιοποιήθηκε, παραμένοντας στο πόστο 12 χρόνια! Όταν είσαι καλός…
Ο απατεώνας – κλέφτης πρωθυπουργός της Τουρκίας, αρνιόταν να απαντήσει που βρήκε τα χρήματα να ασχοληθεί με τα εφοπλιστικά για να πει με τα χίλια ζόρια στο CNN Türk τον Μάρτιο του 2013, ότι είχε παραδώσει τα ηνία στα παιδιά του όταν εξελέγη βουλευτής. Αλλοίμονο…
Δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε και να αναφέρουμε τα ονόματα των εταιριών που δημιουργήθηκαν κατά καιρούς από την οικογένεια Γιλντιρίμ. Πλούτισε διότι υπηρέτησε πιστά το ένδοξο τουρκικό έθνος.
Σωστά ανεγκέφαλοι Τούρκοι ισλαμιστές; Αυτό που μας προβληματίζει βέβαια είναι πως απέτυχαν να αποτρέψουν το ξεμπρόστιασμα.
Μάλλον τίποτε εχθροί της Τουρκίας τα κάνουν για να τους ρεζιλεύουν… εάν ποτέ ξυπνήσουν οι οπαδοί τους θα γλιτώσουν μόνο όσοι λείπουν ταξίδι! Οι υπόλοιποι, για να πάρουν απλά μια γεύση του τι τους περιμένει, καλό θα ήταν να ξεσκονίσουν τις ιστορικές τους γνώσεις μελετώντας τη ζωή και το τέλος του Μεντερές. Ναι, αυτόν τον πρωθυπουργό που κρεμάσανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις