Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

Δημοσίευμα-BOMBA από τουρκική εφημερίδα: Φόβοι για νέο πραξικόπημα

Φόβοι για νέο πραξικόπημα εξυφαίνονται τις τελευταίες μέρες στην Τουρκία και διαρρέονται στον φιλοκυβερνητικό Τύπο της χώρας.

Σύμφωνα με εφημερίδες που πρόσκεινται στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι τουρκικές Αρχές υποψιάζονται ότι πρώην στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία κατείχαν κρίσιμα πόστα στο ΝΑΤΟ, επιχειρούν να αναδιοργανωθούν και να προχωρήσουν σε ένα πραξικόπημα.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, Yeni Safak, τα πρώην στελέχη του τουρκικού στρατού συσκέπτονται σε χώρες της Αδριατικής και των Βαλκανίων ευρισκόμενοι σε ανοικτή γραμμή με υψηλόβαθμους παράγοντες του ΝΑΤΟ.Την ίδια ώρα, το Κίνημα Γκιουλέν ζητά από αυτά τα στελέχη του στρατού να μην είναι απαισιόδοξα καθώς στο μέλλον θα φορέσουν εκ νέου τις στολές τους.
Η ίδια εφημερίδα αναφέρει ότι τα πρώην στελέχη του στρατού με εντολή του Φετουλάχ Γκιουλέν καταβάλλουν προσπάθειες για να εξασφαλίσουν άσυλο από τις δυτικές χώρες. Οι σύζυγοι αυτών των αξιωματικών εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς, κυρίως σε ότι αφορά την παράνομη εξασφάλιση ερωτήσεων και απαντήσεων σε εξετάσεις του δημοσίου.
Επίσης, στο ρεπορτάζ υπογραμμίζεται ότι το κίνημα Γκιουλέν φέρεται να τους είπε: «Μην επιστρέψετε στην Τουρκία. Ζητήστε άσυλο στη χώρα που βρισκόσαστε. Μια μέρα θα βάλετε πάλι τη στολή σας”. Από αυτούς 40 ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία, 23 στο Βέλγιο, 10 στην Ολλανδία, 5 στη Νορβηγία.
Ταυτόχρονα, στο δημοσίευμα υπάρχει αναφορά ότι τα εν λόγω στελέχη είναι ανοιχτή γραμμή με τους εκπροσώπους της Βοσνίας, της Αλβανίας και του Κοσόβου στο ΝΑΤΟ και υπό την επίβλεψη του Οργανισμού Βορειοατλαντικού Συμφώνου συζητούν τι θα μπορούσε να γίνει από δω και πέρα. Σύμφωνα με τη Yeni Safak, εξετάζεται αν υφίσταται περιθώριο για ένα δεύτερο πραξικόπημα με την εφημερίδα να αφήνει πολλά υπονοούμενα για τον ρόλο του ΝΑΤΟ στην νέα υπόθεση, αναφέροντας, μάλιστα, ότι «η Βορειοατλαντική συμμαχία συνεργάζεται με την χούντα στο εσωτερικό του τουρκικού στρατού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις