Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Πως το Brexit έσωσε τη Μ.Βρετανία

Τα τελευταία στοιχεία τα λένε όλα.
Ως ανασταλτικός παράγοντας των μεγάλων κυμάτων μετανάστευσης λειτούργησε η έξοδος της Μ.Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μειώνοντας δραματικά τον
αριθμό των μουσουλμάνων που εισήλθαν στη χώρα, σχεδόν έναν χρόνο μετά το δημοψήφισμα.
Η Βρετανική Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS) σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι, η είσοδος των προσφύγων  στην Μεγάλη Βρετανία   παρουσίασε μία  κατηφορική πτώση  κατά 84%  το 2016  σε  σύγκριση με την περασμένη χρονιά.
Σύμφωνα με τα δεδομένα  της  Βρετανικής Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας  σημειώνεται ότι,  ο αριθμός των πολιτών που  εισήλθαν στην  Αγγλία προερχόμενοι από τις χώρες της Ε.Ε.  έφθασε στους 117 χιλιάδες .
Μάλιστα η κυβέρνηση της χώρας θέλει ο αριθμός αυτός να πέσει ακόμη και κάτω από 100.000, εξισορροπώντας τη διαφορά ανάμεσα σε όσους πρόσφυγες έρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο και όσους τελικά φεύγουν κάθε χρόνο.
Στοιχεία για το 2017 μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν, ωστόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες στο νησί είναι πεπεισμένες πως η επιτάχυνση των διαδικασιών για το Brexit προκάλεσαν περαιτέρω μείωση των αφίξεων, κυρίως από μουσουλμανικά κράτη (Συρία, Αφγανιστάν, Πακιστάν).
Τα στοιχεία αυτά δημοσιεύονται μόλις 3 μέρες μετά το πολύνεκρο χτύπημα στο Μάντσεστερ, την ευθύνη για το οποίο ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις