Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Τι συμβαίνει με τα C-27; Ατύχημα “καρμπόν” πριν από την απογείωση όπως και στη Σαντορίνη

Τα μεταγωγικά αεροσκάφη C-27 αποδεικνύνονται μια “πονεμένη ιστορία” για την ΠΑ. Η συνεργασία με τους ιταλούς κατασκευαστές δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ΓΕΑ.
Το ατύχημα με το C-27 στην Σαντορίνη λίγο πριν το αεροσκάφος απογειωθεί προβληματίζει. Θυμίζουμε ότι ο ένας έλικας του αεροσκάφους είχε “βρει” στο έδαφος την ώρα που το αεροσκάφος ήταν έτοιμο για απογείωση. Πολλοί σπεύσαμε να σκεφτούμε ότι το ατύχημα έγινε στην στροφή του αεροσκάφους για να βγει στον διάδρομο προσγείωσης. Ίσως η μεγαλύτερη από το προβλεπόμενο ταχύτητα να ήταν η αιτία, έλεγε το σενάριο.
Όμως ακριβώς το ίδιο ατύχημα έγινε στην αεροπορία της Λιθουανίας!!! Αεροσκάφος C-27J την ώρα που ετοιμαζόταν για απογείωση αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα! Ο δεξιός έλικας “βρήκε” έδαφος,με αποτέλεσμα να καταστραφεί και να γίνουν ζημιές και στο δεξί φτερό.
Προφανώς δεν μπορεί να…τρέχουν όλοι οι πιλότοι. Κάτι τρέχει με τα C-27 και καλό θα είναι οι Ιταλοί και όσοι τους εκπροσωπούν στην Ελλάδα να μας πουν τι συμβαίνει. Η ελληνική πλευρά έχει διευκολύνει και με το παραπάνω τους ιταλούς της ALENIA με την απόφασή της να μην παραλάβει τα τέσσερα τελευταία αεροσκάφη που προορίζονταν για την ΠΑ. Ήταν τα αεροσκάφη που διέθεταν δυνατότητα εναέριου ανεφοδιασμού. Δεν τα παραλάβαμε για να πετάνε τουλάχιστον τα υπόλοιπα οκτώ. Δεν πετάνε! Οι ιταλοί “μοσχοπουλάνε” τα τέσσερα C-27 σε διπλάσια τιμή!
Τώρα έχουμε πρόβλημα ακόμη κι όταν πάνε να απογειωθούν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις