Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

EBRD: Στα 2 δις η χρηματοδότηση προς την Ελλάδα

"Η χρηματοδότηση της Ελλάδας θα αυξηθεί στα 2 δισεκ. ευρώ το 2018" αναφέρει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ - EBRD) προβλέπει αύξηση της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα
στα 2 δισ. ευρώ το 2018, δήλωσε κορυφαίος αξιωματούχος της.

Η Sabina Dziurman, διευθύντρια της EBRD για την Ελλάδα και την Κύπρο, δήλωσε στο Reuters ότι η τράπεζα έχει διαθέσει πάνω από 1 δισ. ευρώ έως τώρα για να βοηθήσει την οικονομική ανάκαμψη της χώρας, χωρίς να περιλαμβάνονται στο ποσό αυτό οι χρηματοδοτικές γραμμές για το εμπόριο.

«Φέτος θα κάνουμε περισσότερα από ό,τι το 2016 και προσβλέπουμε να φθάσουμε τα 2 δισ. ευρώ το επόμενο έτος», ανέφερε η Dziurman στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου της τράπεζας στην Κύπρο. Η EBRD θα επενδύει στην Ελλάδα έως το τέλος του 2020 και δεδομένου του περιορισμένου χρόνου επισπεύδει τις επενδύσεις της.

Η τράπεζα έχει διαθέσει 250 εκατ. ευρώ για να συμβάλει στην ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών τραπεζών, έδωσε 186 εκατ. ευρώ σε μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση στη Fraport Greece για την αναβάθμιση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων και δέσμευσε 300 εκατ. ευρώ για επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

«Όταν δεν θα υπάρχουν προγράμματα για χρηματοδότηση, θα έχουμε κάνει τη δουλειά μας», δήλωσε η αξιωματούχος, προσθέτοντας: «Είμαστε, όμως, μακριά από αυτό. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε την οικονομία να ανακάμψει, όσο πιο νωρίς μπορούμε να το κάνουμε, τόσο περισσότερο θα βοηθήσει αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις