Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

EKTAKTO - Βρέθηκε όπλο στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο

Έρευνες της Αστυνομίας για το όπλο που βρέθηκε στη Σχολή της Γεωπονικής Σχολής, όπου έγινε χθες η ληστεία, με έναν συλληφθέντα. 

Ένα όπλο, ένα κινητό και μία μπλούζα βρήκε κρυμμένα σε κάδο σκουπιδιών μία καθαρίστρια στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο
Αθηνών, όπου χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε ληστεία.

Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της Αστυνομίας και διενεργείται έρευνα για να βρεθούν επιπλέον στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν στον δεύτερο δράστη, ο οποίος καταζητείται.

Λίγο μετά τη διάπραξη της ληστείας, που έγινε γύρω στις 10:30 χθες το πρωί οι Αρχές, με την άμεση παρέμβαση του φύλακα της Σχολής, κατάφεραν να συλλάβουν τον έναν εκ των δύο δραστών. Λίγο αργότερα, διαπιστώθηκε ότι ο 25χρονος συλληφθείς είναι αδελφός ατόμου που εκτίει ποινή φυλάκισης για την ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης και που μάλιστα είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ωστόσο έχει κριθεί αθώωος, με εματάκλητη απόφαση, όπως διευκρίνησε ο συνήγορος του.

Το DNA και αποτυπώματά του 25χρονου συλληφθέντα έχουν ήδη φτάσει στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να συγκριθούν με «ορφανά» ευρήματα από «ορφανές» τρομοκρατικές επιθέσεις των τελευταίων μηνών, αλλά και άλλα που δεν έχουν ταυτοποιηθεί από παλαιότερες ενέργειες της οργάνωσης.



Παρά το ότι αρχικά η υπόθεση αντιμετωπίστηκε ποινικά, ως μια αποτυχημένη ληστεία χρηματαποστολής, το ενδιαφέρον τώρα πέφτει στην Αντιτρομοκρατική, η οποία ενημερώνεται για την εξέλιξη της έρευνας, πραγματοποιώντας παράλληλη.

Το όπλο που έφερε ο νεαρός έχει μεταφερθεί και εξετάζεται από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια και θα γίνει βαλλιστική εξέταση για να διαπιστωθεί αν έχει χρησιμοποιηθεί ξανά. Εξετάζοντας τις κινήσεις και τις επαφές του συλληφθέντα, οι Αρχές αναμένεται να πραγματοποιήσουν έρευνες σε σπίτια και σημεία που αυτός κινείτο τελευταία.

Το ποινικό του μητρώο είναι καθαρό, δεν έχει ούτε μία προσαγωγή, παρά μόνο κάποιες συμμετοχές σε συγκεντρώσεις συμπαράστασης για τα κατηγορούμενα μέλη των Πυρήνων, κίνηση εύλογη λόγω των κατηγοριών που έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν ο αδελφός του.

Ο ίδιος είπε μόνο ότι είναι φοιτητής στο Πολυτεχνείο, αρνούμενος να πει οτιδήποτε άλλο. Ο πατέρας του είναι γνωστός πρώην συνδικαλιστής με τον ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος σε παρελθοντικές δημοτικές και βουλευτικές εκλογές, ενώ η μητέρα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια δημοτική σύμβουλος.

Αυτό που στην ουσία ερευνούν οι Αρχές είναι την περίπτωση οι δύο νεαροί να αποτελούν μέλη «ουράς» της νεοτρομοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις