Τρίτη 23 Μαΐου 2017

EKTAKTO - Πέθανε ο ηθοποιός Ρότζερ Μουρ

Πέθανε ο Βρετανός ηθοποιός σερ Ρότζερ Μουρ, σε ηλικία 89 ετών.
Ο Ρότζερ Μουρ, ο οποίος ενσάρκωσε τον θρυλικό Τζέιμς Μποντ σε σειρά ταινιών, άφησε την τελευταία του πνοή, μετά από
«γενναία μάχη με τον καρκίνο» σύμφωνα με την οικογένειά του. 
Ο σερ Ρότζερ Μουρ εκτός από ηθοποιός ήταν και πρέσβης της Unicef και είχε μείνει στην ιστορία για τις ερμηνείες του σε δυο ρόλους: για τον ρόλο του θρυλικού πράκτορα Τζέιμς Μποντ αλλά και για τον ρόλο του στην σειρά «Ο Άγιος».
«Με βαριά καρδιά είμαστε υποχρεωμένοι να μοιραστούμε τη δυσάρεστη είδηση, ότι ο πατέρας μας, ο Σερ Ρότζερ Μουρ, πέθανε σήμερα. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι», αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειας του διάσημου ηθοποιού.
Ο Μουρ, πέθανε στην Ελβετία μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο.


Ο Ρότζερ Μουρ γεννήθηκε στις 14 Οκτωβρίου του 1927 στο Στόκγουελ του Λονδίνου. Ήταν το μοναχοπαίδι της Λίλιαν και το Τζώρτζ Αλφρεντ Μουρ. Φοίτησε στο Battersea Grammar School, αλλά στη συνέχεια λόγω του Δεύτερου παγκοσμίου Πολέμου βρέθηκε στο Holsworthy, του Devon, και φοίτησε στο Launceston College school. Φοίτησε και στο Πανεπιστήμιο του Durham, αλλά ποτέ δεν αποφοίτησε.

Στα 18 του, λίγο μετά το τέλος του Β Παγκοσμίου πολέμου, ο Μουρ, κλήθηκε για κατάταξη στον στρατό. Στις 21 Σεπτεμβρίου του 1946 μετατέθηκε στο Βασιλικό Τάγμα με τον βαθμό του υπολοχαγού και στην συνέχεια προήχθη σε λοχαγό και μετατέθηκε στην Γερμανία.
Πριν καταταγεί φοίτησε για δυο χρόνια στην Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης. Στα 17 του είχε παίξει ως κομπάρσος στο Καίσαρας και Κλεοπάτρα (1945) και ίνδαλμά του ήταν ο ηθοποιός Στιούαρτ Γκρέϊντζερ.
Είχε χρισθεί ιππότης το 2013 από την βασίλισσα Ελισσάβετ για το φιλανθρωπικό του έργο ενώ είχε γίνει παγκοσμίως γνωστός υποδυόμενος τον χαρακτήρα του Τζέιμς Μποντ σε 7 ταινίες, μεταξύ του 1973 και του 1985.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της οικογένειας, πρόκειται να ταφεί στο Μονακό σε αυστηρά οικογενειακό κύκλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις