Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

EKTAKTO - Συναγερμός στο κολέγιο Τράφορντ στο Μάντσεστερ

Επιχείρηση στο κολέγιο του Τράφορντ από το Στρατό της Βρετανίας.

Κοινή επιχείρηση του Στρατού και της Αστυνομίας της Βρετανίας στο κολέγιο του Τράφορντ, βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα, μετά από τηλεφώνημα που δέχτηκαν οι Αρχές.


Ελικόπτερα, οχήματα και πεζοί άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας κατευθύνονται στην περιοχή του κολεγίου, η οποία έχει αποκλειστεί. 

Δεν έχει διευκρινιστεί αν η επιχείρηση σχετίζεται με την επίθεση αυτοκτονίας που έκανε τη Δευτέρα στο Manchester Arena ο 22χρονος Σαλμάν Αμπεντί, αλλά στο σημείο έχουν φτάσει και πυροτεχνουργοί.

Οι επιχειρήσεις Στρατού και Αστυνομίας είναι εντατικές τις τελευταίες μέρες, καθώς ψάχνουν να εντοπίσουν τυχόν συνεργούς του καμικάζι αυτοκτονίας, που προκάλεσε το θάνατο 21 ανθρώπων και τον τραυματισμό 59, όταν πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό που έφερε σε σακίδιο πλάτης, στην είσοδο του γηπέδου που γινόταν η συναυλία της Αριάνα Γκράντε.

Μέχρι τώρα έχουν γίνει οκτώ συλλήψεις, μεταξύ των οποίων και ο 23χρονος αδελφός του δράστη, στο Μάντσεστερ, ενώ ο μικρότερος αδελφός και ο πατέρας του κρατούνται στη Λιβύη, τη χώρα καταγωγής τους. 
κολλέγιο - Trafford - αστυνομία - tweet
Στόχος των Αρχών Ασφαλείας της Βρετανίας είναι να εντοπιστεί ο άνθρωπος που κατασκεύασε τον εκρηκτικό μηχανισμό που έφερε ο Αμπεντί, ενώ παράλληλα ερευνώνται διασυνδέσεις του με πυρήνες υποστηρικτών του ISIS στη Βρετανία και όχι μόνο. Όπως αποκάλυψαν σήμερα γερμανικές πηγές, ο Αμπεντί είχε βρεθεί στη Γερμανία μόλις τέσσερις μέρες πριν από την επίθεση. Επιπλέον, αμερικανικές πηγές αποκάλυψαν ότι, η εκρηκτική που χρησιμοποιήθηκε  στο Μάντσεστερ ήταν ίδια με αυτήν που είχε χρησιμοποιηθεί στην επίθεση του Λονδίνου (2005) , στο Παρίσι (2015) και στις Βρυξέλλες (2016).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις