Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Το Βερολίνο για το Eurogroup: Δυσπιστία για συνολική συμφωνία, γρίφος η στάση του ΔΝΤ - ΒΙΝΤΕΟ

"Ναι μεν αλλά" είναι το μήνυμα που στέλνει το Βερολίνο λίγο πριν από το Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας ακόμη και μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.


Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στο Βερολίνο, Παντελής Βαλασόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού με τον Νίκο Χατζηνικολάου, το κλίμα που επικρατεί στη Γερμανία είναι συγκρατημένα αισιόδοξο.

Όπως είπε η εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, "χαιρετίζουμε την ψήφιση των μέτρων, είναι ένα σημαντικό βήμα. Θα εξετάσουμε τη Δευτέρα στο Eurogroup με κάθε λεπτομέρεια όσα ψήφισε η ελληνική κυβέρνηση, στόχος είναι να κλείσουμε την δεύτερη αξιολόγηση, αλλά δεν μπορούμε να προδικάσουμε το αποτέλεσμα για μια συνολική συμφωνία".

Σε ερώτηση προς στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών για το αν θα υπάρξει συμφωνία Γερμανίας- ΔΝΤ για το θέμα του ελληνικού χρέους, απάντησε πως "εξαρτάται από το ΔΝΤ αν θα υπάρξει συμφωνία".

Για την ώρα το κλίμα είναι πως μέχρι το Eurogroup είναι δύσκολο να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, ωστόσο πρόσθεσε το στέλεχος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ "ελπίζουμε πως το Ταμείο θα συμμετάσχει τελικά στο ελληνικό πρόγραμμα".

Δείτε εδώ το βίντεο 


Ο Σόιμπλε για την Ελλάδα από Enikos_gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις