Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Ενημέρωση για το F-35 σήμερα κι αύριο στο ΥΠΕΘΑ και στην ΠΑ!

Η υπόθεση του F-35 έχει μάλλον αρχίσει να ξεπερνά τη φάση της “θεωρίας” για την Ελλάδα.Όχι δεν πρόκειται να αγοράσουμε…
αύριο F-35, αλλά όλα δείχνουν ότι η Ελλάδα προσανατολίζεται πλέον σοβαρά για να πλησιάσει όσο το δυνατόν πιο κοντά στην επιλογή του αμερικανικού αεροσκάφους.

Ομάδα Αμερικανών βρίσκονται στην Ελλάδα και σήμερα θα κάνουν μια απόρρητη ενημέρωση σ΄ ένα πολύ “κλειστό κύκλο” στο ΥΠΕΘΑ,ο οποίος θα περιοριστεί στην πολιτική ηγεσία ,στον Α/ΓΕΑ και σε ελάχιστους επιτελείς.

Μια δεύτερη ενημέρωση πιο “ανοιχτή” θα γίνει μεθαύριο σε υψηλόβαθμα στελέχη της ΠΑ.

Είναι η πρώτη φορά μετά από τις δημόσιες δηλώσεις Καμμένου που οι Αμερικανοί κάνουν ενημέρωση για το F-35. Το αεροσκάφος έχει πλέον “εμφανιστεί” στην “γειτονιά” μας, αφού το Ισραήλ παρέλαβε τα πρώτα F-35. Ο Α/ΓΕΑ Χρήστος Χριστοδούλου ίσως να ΄χει τη δυνατότητα να δει τα ισραηλινά F-35 στην επίσκεψή του στο Ισραήλ που λογικά δεν θ΄ αργήσει. Ενδέχεται να τα δει κι αλλού…Αλλά γι΄ αυτό το ενδεχόμενο δεν χρειάζεται να γραφτεί τίποτα περισσότερο.

Οι πιθανότητες να προχωρήσει η υπόθεση F-35 για την Ελλάδα συνδέεται άμεσα με την ελληνοαμερικανική αμυντική συνεργασία. Ο ΥΕΘΑ έχει μιλήσει ακόμη και για συμφωνία δεκαετούς διάρκειας. Αν όλα πάνε καλά μ΄ αυτή τη συμφωνία πιθανότατα θα “ξεκλειδώσει” και η υπόθεση του F-35.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις