Κυριακή 28 Μαΐου 2017

FORTIS K-SRD… ο νέος εξωσκελετός της Lockheed Martin

Με σκοπό να μειώσει την κόπωση και τους τραυματισμούς που προκαλείται από τη μεταφορά από τους μαχητές βαρέων φόρτων μάχης σε έντονου ανάγλυφου
εδάφη, εντός κτιρίων ή και σε υπόγειες σήραγγες και στοές η Lockheed Martin παρουσίασε ένα νέο εξωσκελετό που φέρει την ονομασία FORTIS K-SRD (Knee Stress Release Device: συσκευή απελευθέρωσης πίεσης γόνατου).
Χρησιμοποιώντας την κατοχυρωμένη με ευρεσιτεχνία τεχνολογία βιονικής επαύξησης Dermoskeleton, ο FORTIS K-SRD είναι ένας ελεγχόμενος από ηλεκτρονικό υπολογιστή εξωσκελετός ο οποίος αντισταθμίζει την υπερβολική πίεση στο κάτω μέρος της μέσης και τα πόδια του χρήστη με συνέπεια την αύξηση της κινητικότητας του και της δυνατότητας μεταφοράς φορτίου.
Ιδιαίτερα ενισχύει τη απόδοση σε κινήσεις έντονης σωματικής κόπωσης (όπως επαναλαμβανόμενη ή συνεχόμενη κίνηση με τα γόνατα, βαθύ κάθισμα, ανύψωση, μεταφορά ή ρυμούλκηση φορτίων, ανάβαση με βαρύ φόρτο, κ.λπ.).
«Ο FORTIS K-SRD διαθέτει στρατιωτικών προδιαγραφών συσσωρευτές που έχουν εγκριθεί για χρήση από το Πεζικό, βελτιωμένης εργονομίας κυτίο ελέγχου και ταχύτερους ενεργοποιητές που παράγουν περισσότερη ροπή», δήλωσε ο Keith Maxwell, διευθυντής του προγράμματος FORTIS στη Lockheed Martin Missiles and Fire Control.

«Αυτές οι βελτιώσεις του συστήματος προέκυψαν από τα σχόλια των στρατιωτών που χρησιμοποίησαν την αρχική σχεδίαση», συμπλήρωσε. Όσον αφορά τη λειτουργία του εξωσκελετού, αισθητήρες που υπολογίζουν την ταχύτητα, τη διεύθυνση και τη γωνία της κίνησης τροφοδοτούν σε συνεχή βάση την κεντρική υπολογιστική μονάδα η οποία κινεί τους ενεργοποιητές στα γόνατα του χρήστη.
Με αυτό τον τρόπο ο εξωσκελετός παρέχει στον κατάλληλο χρόνο την κατάλληλη ροπή ώστε να υποβοηθηθεί η κάμψη και η έκταση της άρθρωσης. Εκδόσεις του εξωσκελετού διατίθενται επίσης για βιομηχανικούς εργάτες και προσωπικό ανταπόκρισης σε έκτακτες ανάγκες. Σύμφωνα με τη σχετική ιστοσελίδα, το κόστος ενός εξωσκελετού FORTIS για βιομηχανικό εργάτη αρχίζει από 23.320 δολάρια (21.000 ευρώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις