Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Οι χώρες των G7 είναι έτοιμες για την ενίσχυση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

© 2017 AFP / Miguel Medina Οι ηγέτες της ομάδας των Επτά κατά την σύνοδο κορυφής της ομάδασ των 7 στην Τοαρμίνα της Ιταλίας. 26 Μαΐου 2017
ΜΟΣΧΑ 27 Μαΐου – RIA Novosti. Οι Χώρες των  «G7» είναι έτοιμες  να ενισχύσουν τις
κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την  Ουκρανία, εάν είναι απαραίτητο, σύμφωνα με την τελική διακήρυξη της συνόδου κορυφής.
«Οι κυρώσεις μπορεί να αρθούν  όταν η Ρωσία θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, όμως, είμαστε επίσης έτοιμοι να λάβουμε  περαιτέρω περιοριστικά μέτρα, προκειμένου να αυξηθεί το κόστος  για τη Ρωσία, εάν απαιτείται.», – λέει το έγγραφο.
Στην περίπτωση αυτή, η δήλωση αναφέρει ότι οι  G7 θέλουν  να συνεργαστούν  με τη Ρωσία για την επίλυση των περιφερειακών κρίσεων, παρά τις αντιξοότητες.
Η Σύνοδος Κορυφής του «G7» [1]  συνήφθη στην  ιταλική πόλη της Ταορμίνα, όπου οι συμμετέχοντες ενέκριναν την τελική δήλωση.
Στο τελικό έγγραφο της  Συνόδου Κορυφής των  «G7» πέρυσι είχαν πει   ότι  «η διάρκεια των κυρώσεων κατά της Ρωσίας εξαρτάται άμεσα από την εκπλήρωση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις συμφωνίες του Μινσκ και στον σεβασμό για την κυριαρχία της Ουκρανίας.» Η Μόσχα έχει επανειλημμένα απορρίψει τις κατηγορίες για ανάμιξη στις υποθέσεις της Ουκρανίας, δηλώνοντας ότι δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος στην εσωτερική ουκρανική διαμάχη στο  Donbass και το αντικείμενο της συμφωνίας Μινσκ για την διευθέτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις