Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

H Nάξος αναμένει νέα... άνοιξη στον τουρισμό

Άλλη μια «άνοιξη» αναμένεται να βιώσει η Νάξος, τη φετινή τουριστική περίοδο, σε συνέχεια της ήδη εξαιρετικής περυσινής χρονιάς,
όπως τονίζεται από επαγγελματίες του νησιού. 

Ήδη η περιοχή ντύθηκε στα γιορτινά προκειμένου να υποδεχθεί δυο αθλητικές διοργανώσεις, οι οποίες έδωσαν και το σύνθημα της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Το Naxos Trail Race 2017, που ξεπέρασε τις 260 συμμετοχές ήταν αυτό ξεχώρισε από τις αθλητικές διοργανώσεις κυρίως λόγω του αριθμού των συμμετοχών. Τις ίδιες ημερομηνίες εξάλλου φιλοξενήθηκε και το Naxos Adventure Rally 2017, κατά τη διάρκεια του οποίου λάτρεις των δικύκλων «όργωσαν» το νησί των Κυκλάδων. 

Οι εκτιμήσεις των ξενοδόχων του νησιού κάνουν λόγο για διψήφια ποσοστά ανόδου στις αφίξεις επισκεπτών σε σχέση με πέρυσι, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες να επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο, πέραν του εξαμήνου.

Η Νάξος, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, αποτελεί μοναδικό ταξιδιωτικό προορισμό αφού συνδυάζει την «απόδραση» των επισκεπτών σε άλλα 4 μικρά νησιά: την Ηρακλειά, τη Σχοινούσα, τα Κουφονήσια και τη Δουνούσα. 

Τα πέντε νησιά συνθέτουν τον δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η περίοδος αιχμής για το νησί είναι το τέλος της άνοιξης και οι αρχές του φθινοπώρου (Μάιος -Σεπτέμβριος), ειδικά για τις παραλίες και τα θαλάσσια σπορ. Οι λάτρεις του αθλητισμού μπορούν να κάνουν πεζοπορία και ποδηλασία όλο τον χρόνο, ενώ ο λάτρεις της γαστρονομίας επίσης μπορούν αν εξερευνήσουν τα διάφορα εποχιακά προϊόντα του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις